• İHSANBAŞKAN

GİTTİ GİDİYOR'DA SAMSUN ETKİSİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Mart 2019 16:01
 GİTTİ GİDİYOR'DA SAMSUN ETKİSİ
2018'i yüzde 40 büyümeyle kapatan Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'da kullanıcılar her 10 alışverişten 6'sını mobilden gerçekleştirdi. Platformda mobil alışverişi en çok artıran şehir Samsun oldu.

GittiGidiyor'da mobil alışverişi en çok Samsun artırdı

 2018'i yüzde 40 büyümeyle kapatan Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'da kullanıcılar her 10 alışverişten 6'sını mobilden gerçekleştirdi. Platformda mobil alışverişi en çok artıran şehir Samsun oldu. Toplam satış hacminde mobilin payının yüzde 50 seviyesine ulaştığını kaydeden GittiGidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar, akıllı telefon kullanımındaki artışın alışverişte kullanıcı alışkanlıklarına yön verdiğini belirtti.

23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, 2018 yılının öne çıkan verilerini paylaştı. Buna göre, kullanıcılar her 10 alışverişten 6'sını mobilden yaparken, mobilden alışverişin önceki yıla göre en çok arttığı şehir Samsun oldu. Samsun'un ardından Denizli, Hatay ve Mersin ikinciliği paylaşırken, Manisa üçüncü sırada yer aldı.
 
GittiGidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar, akıllı telefon kullanımındaki artışın alışverişte kullanıcı alışkanlıklarına yön verdiğine dikkat çekti. Kullanıcıların geçmişe kıyasla mobilden çok daha fazla alışveriş yaptıklarını belirten Fedar, 2018'de GittiGidiyor'un mobil satış hacminin bir önceki yıla göre yüzde 45 arttığını, toplam satış hacminde mobilin payının yüzde 50'ye ulaştığını kaydetti.  
 
Mobilden yapılan alışverişlere ilişkin ayrıntıları aktaran Fedar, şöyle devam etti: “İşlem sayısı olarak incelediğimizde 2018'de kullanıcıların 10 alışverişten 6'sını mobilden gerçekleştirdiğini gördük. Mobil uygulamamızın toplam indirilme sayısı 9 milyona çıktı. Mobil kanallardan en çok 25-31 yaş aralığındaki kullanıcılarımız alışveriş yaparken, mobilden en fazla satılan ürünler bebek bezi, cep telefonu ve kedi maması oldu.”
 
En çok cep telefonu arandı
2018 yılını yüzde 40 büyümeyle kapattıklarını ve yeni üyelerle birlikte 23 milyon kullanıcıya ulaştıklarını hatırlatan Fedar, yıl içinde GittiGidiyor sayfalarının toplam 4.8 milyar kez görüntülendiğini belirtti. Feyza Dereli Fedar, platformdaki milyonlarca ürün arasında 2018 yılında en çok aranan ürünlerin sırasıyla cep telefonu, avize, TV ünitesi, spor ayakkabı ve bluetooth kulaklık olduğunu ifade ederken; “GittiGidiyor'da geçen yıl bir önceki yıla göre en çok büyüyen ilk 5 kategori ise yapı market, otomobil-motosiklet aksesuarı, ofis-kırtasiye, evcil hayvan ürünleri ve kitap oldu” diye konuştu.    
 
Dakikada bir bebek bezi satıldı
Fedar, GittiGidiyor'da saniyede 1 ürün satıldığını vurgularken; 2018'de dakikada 1 bebek bezi, 2 dakikada bir kedi-köpek maması, 3 dakikada 1 elektrikli süpürge, 4 dakikada 1 tişört ve 5 dakikada 1 parfüm satıldığını aktardı. Alışveriş sepetini en çok büyüten şehirlerin başında yüzde 70 oranla Bolu'nun geldiğini belirten Fedar; Bolu'yu yüzde 50'yle Van, yüzde 40'la Düzce, yüzde 39'la Isparta ve yüzde 36'yla Bingöl'ün izlediğini söyledi.
 
En çok pazartesi günleri alışveriş yapıldı
Geçen yıl GittiGidiyor'da gerçekleşen alışverişlere ilişkin öne çıkan verileri paylaşan Feyza Dereli Fedar, “Kullanıcılar 2017'de olduğu gibi 2018'de de en çok pazartesi günleri alışveriş yaptı. Platformumuzda en fazla satışın gerçekleştiği gün ise 23 Kasım Süper Cuma günü oldu. Yılın son siparişi ise 31 Aralık 2018 günü saat 23.59.59'da oyuncak bebek oldu” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.