• İHSANBAŞKAN

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun'da konuştu

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Temmuz 2015 00:57
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun'da konuştu
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen 61. İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da AK Parti'nin yine sandıktan birinci parti çıktığını anımsattı.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ  61. İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINDA KONUŞTU:

 ''KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI TARTIŞMAYA AÇTIRMAYIZ''

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Cumhurbaşkanlığı makamını koalisyon çalışmaları kapsamında tartışmaya açtırmayacağız. AK Parti her olasılığa hazırdır. Bu anlamda da hiçbir çekincemiz yoktur. Üstümüze yüklenmiş sorumluluğun ve milletin bizden beklentisinin de biz farkındayız" dedi.

 Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen 61. İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da AK Parti'nin yine sandıktan birinci parti çıktığını anımsattı.

 Milletin sandıkta, Türkiye'nin koalisyonla yönetilmesi yönünde karar verdiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, bu karar doğrultusunda ise yine milletin Türkiye'nin yönetilmesi görevini AK Parti'ye verdiğini söyledi.

 Bakan Çağatay Kılıç, hükümet kurma çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görev vermesiyle başladığını ifade ederek, "Türkiye'de yeni hükümetin kuruluşu için ziyaretler başlayacak. AK Parti Genel Başkanı olarak Başbakanımız, yarın Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Salı günü Milliyetçi Hareket Partisi'ne, Çarşamba günü de HDP'ye gidecekler. Üst kurullarımızda bir yol haritası belirlenmiş durumda. Bu çalışmaların hepsi yapıldı" diye konuştu.

 Cumhurbaşkanlığı makamını koalisyon çalışmaları kapsamında tartışmaya açtırmayacaklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Bazı konular var ki bunlar, konuşulması bizim açımızdan hiçbir anlamı olmayan şeyler. Bunlardan biri Sayın Cumhurbaşkanımızın konumudur, cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bunun bir kere koalisyon müzakerelerinde herhangi bir anlamı, yeri yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

 Bakan Çağatay Kılıç, 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçların parti içinde işletilen teşkilat ve komisyonlar tarafından değerlendirildiğini kaydederek, "Biz AK Parti olarak şunu çok açık ve seçik biliyoruz ki biz Türkiye'de siyasetin merkeziyiz. Milletimiz de 7 Haziran seçimlerinde yine siyasetin merkezinde AK Parti'nin olduğunu tescillemiştir. Milletimiz bize bu sorumluluğu ve görevi vermiştir. Biz de bu sorumluluk ve bilinçle yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin bugüne kadar elde ettiği kazanımların 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşınması noktasındaki duruşumuz hiç bir şekilde değişmeyecektir" ifadelerini kullandı.

 - "AK Parti her olasılığa hazırdır"

 Koalisyon Çalışmaları kapsamında AK Parti'nin ilkeleri doğrultusunda müzakereleri sürdüreceklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Masaya oturacağız ve konuşacağız. Tabii ki kendi ilkelerimiz, kendi duruşumuz doğrultusunda ama açık bir yürekle ve açık bir elle. Herkesten de milletimizin beklentisi budur. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Bakın biz çalışmalarımız birçoğunu tamamlamış durumdayız ama bu çabaların sonucunda, bizim samimiyetimizin sonucunda bir sonuca varılmazsa da anayasamızın hükümleri açıktır. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dile getirmiş olduğu konular ortadadır. AK Parti her olasılığa hazırdır. Bu anlamda da hiç bir çekincemiz yoktur. Üstümüze yüklenmiş sorumluluğun ve milletin bizden beklentisinin de biz farkındayız. Dolayısıyla sorumluluk bilincimizle yolumuza devam edeceğiz."

 Bakan Çağatay  Kılıç ve beraberindekiler daha sonra AK Parti İl Başkanlığınca Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bahçesinde verilen iftar yemeğine katıldı.

 Toplantıya, milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan ve Hasan Basri Kurt, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ile çok sayıda partili katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.