Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun Basınıyla buluştu

SAMSUN HABER Haber Girişi : 07 Ekim 2015 11:04
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun Basınıyla buluştu
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun Basınıyla buluştu. Sorulara cevap veren Kılıç gündemdeki konuları değerlendirdi.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN MEDYASIYLA BULUŞTU 

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

-"Askerlerimiz, polislerimiz şehit edilirken bir hükumetin bunu sineye çekmesi beklenemez, Bunun karşılığı verilir."

-"Çözüm süreci ancak ve ancak eylem olmazsa devam edebilecek bir süreç."

-"Sayın Cumhurbaşkanımız, 30 yıllık sorununun çözümü için cesaretle bir adım attı ama 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrası ortaya konan söylemler ve ondan sonra harekete geçirilen eylemler bizi çok farklı bir noktaya getirdi."

-"Halkına zulüm eden bir yönetimden kaçan Suriyeliler'e kapımızı açtık."

- "Yapmamız gereken Samsunumuzun hem Türkiye'de hem de dünyada tanıtımını geliştirmek."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin 30 yıllık terör sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretle bir adım atarak çözüm sürecini başlattığını ancak 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrası ortaya konan söylemler ve ondan sonra harekete geçirilen eylemlerin süreci farklı bir noktaya getirdiğini kaydetti. "Askerlerimiz, polislerimiz şehit edilirken bir hükümetin bunu sineye çekmesi beklenemez, bunun karşılığı verilir" diyen Bakan Çağatay Kılıç, çözüm sürecinin eylemlerin sona ermesi ve silahlı teröristlerin yurtdışına çıkması halinde devam edebileceğini vurguladı.

Bakan Çağatay Kılıç seçim çalışmalarını sürdürdüğünü memleketi Samsun'da yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

"Bismillah diyerek seçim kampanyamızı Samsun'dan başlattık" 

1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim startını Samsun'da verdiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Miting öncesi 'vira bismillah' diyerek balıkçılarımızla bir araya geldik ve çok güzel anlar yaşadık. Samsun balığın merkezi olarak görülür. Samsun'da 'vira bismillah' diyerek balıkçılarımıza destek verdik. Sonrada her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı'nda mitingimizi yaptık" diye konuştu.

"İlk günkü aşkla yeniden"

1 Kasım seçimleri öncesi, 7 Haziran seçimi için ortaya koydukları beyannameyi revize ettiklerini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:

"Seçim beyannamemizde hem Türkiye'nin hem de Samsun'un gördüğü üzere bir takım yenilikler var. Tabi bunlarla ilgili yapılan çalışmanın hem ekonomi heyetimizin aynı zamanda da tüm Bakanlıkların yapıp yapamayacaklarının değerlendirilmesi sürecinden sonra ortaya çıkan bir beyannamemiz var. Ama beyannamemizin ana başlıklarının dışında, Sayın Genel Başkanımızın da ortaya koyduğu bir ilkesel duruşumuz var ve bu seçim kampanyası öncesinde ortaya koyduğumuz bir sloganımız var. 'İlk günkü aşkla yeniden'. Yani 2002 öncesi olan birlikteliğimiz, beraberliğimizin tekrar ortaya konulması noktasında oradaki çalışmalarımızla yola devam edeceğimizi açıkça beyan ettik."

"Samsunumuz için çalışacağız"

Bakan Çağatay Kılıç, mitingde Başbakan Davutoğlu'nun Samsun ile ilgili önemli konuları dile getirdiğni hatırlatarak şöyle dedi:

"Özellikle organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesi, ihtisaslaştırılması? Bunun yanında şehrimizin merkezinde kalan sanayi bölgemizin de daha faklı bir yere taşınması. Daha modern bir hale getirilmesi? aynı zamanda şehirsel gelişimini de ortaya koyacak bir yeniden ele alma süreci ile Karadeniz'in incisi diye tabir ettiğimiz Samsunumuz'u daha da güzel hale getirmek için çalışacağız."

Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun teşkilatının, milletvekilleri ve belediye başkanları ile kenetlenmiş bir şekilde Samsun için canla başla çalışacağını ifade etti. Bakan Çağatay Kılıç, Samsun'a yönelik yapılan ve yapılacak çalışmaları şöyle anlattı:

"Özellikle Samsun ? Ankara yüksek hızlı tren hattının yapımı, aynı zamanda yük taşımacılığıyla ilgili olan hattın geliştirilerek daha kısa hale getirilmesinin yanısıra, şehrimizin Giresun, Trabzon, Ordu arası demiryolu ulaşımını yeniden daha canlı hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Burada şunu gözardı etmememiz gerekiyor. Ankara ? Konya yüksek hızlı tren hattı düşünüldüğünde ülkemiz kuzeyden güneye doğru yüksek hızlı tren hattı ile birleşecek. Yine doğu batı aksını da düşünürsek çok ciddi anlamda Türkiye'nin farklı bir ulaşım alanı oluşacak."

Son zamanlarda Samsun ile ilgili yapılan yatırımlara dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Bizim şu anda yapmamız gereken artık, Samsunumuz'un dünya ölçeğinde ama aynı zamanda Türkiye ölçeğinde de tanıtımını geliştirmek" dedi. Bu tanıtımın en önemli yollarından birinin spor faaliyetleri olduğuna işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, "Çünkü uluslararası spor faaliyetleri her zaman yoğun bir şekilde takip ediliyor. Şunu açıklıkla söyleyebilirim ki; yurtdışından gelen misafirlerimiz Samsun'dan iyi hatıralarla dönüyorlar ve 'Samsun'a yine geleceğiz' diyorlar. Samsun'a gelen misafirlerimizin iyi hatıralarla ve tekrar gelme isteğiyle ayrılmaları bizim için önemli" şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun'da hem iç hem de dış turizm açısından ciddi anlamda hareketlilik başladığını ifade etti. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011 yılında de ne diyorduk? 5 yıldızlı oteller olacak, Samsun'da farklı imkanlar olacak. Misafirlerimizi ağırlama imkanlarımız olacak. Aynı zamanda kültürel ve sosyal aktivite anlamında farklı imkanlarımız olacak diyorduk. Bunları 2011'de söyledik. O zaman havalimanımızı da geliştirmemiz gerekiyor demiştim. Bu konuda çok ciddi ilerleme kaydettik. Yani 200 binlerden 1 milyon 300 binin üzerine çıktık. Sadece bu bile Samsun'un nereden nereye geldiğini ortaya koyuyor."

Bakan Çağatay Kılıç, 2011 yılında Samsun'a yönelik ortaya koydukları projelerin hemen hemen hepsinin tamamlanarak hizmete girdiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Bu artık bize şunu getiriyor? Gelen misafirlerimizi ağırlayıp Samsun adına etkili bir şekilde geri gönderebiliyoruz ve onlar Samsun'a tekrar gelmek istiyor. Mesela bu akşam bir yemek davetim olacak. Türkiye Basketbol Federasyonu yönetimini ağırlayacağım. Samsun'da yarın 31. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı oynanacak. Bu maç Samsun'da yeni inşa ettiğimiz Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanacak. İşte bu alt yapı yatırımları bunu getiriyor. Hani bazıları soruyor 'niye yapıyorsunuz bu spor yatırımlarını?'  diye? Ne oluyor? İşte bunlar oluyor. Bu takımlarımızı, Pınar Karşıyaka ve Anadolu Efes'in Samsun'a gelip burada iki gün üç gün kamp yapması, vakit geçirmesi, federasyon temsilcilerinin gelmesi önemli. Bu tesisler olmasa bu organizasyon başka bir şehirde olacaktı."

Sadece sportif anlamda değil, kültürel anlamda da Samsun'a önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, Samsun merkezinde bulunan eski spor salonunu Samsun 1919 Panorama Müzesi'ne dönüştüreceklerini anlattı. "Samsun, Türkiye'de ilk adımın atıldığı, Sayın Başbakanımızın 'meşale şehir' olarak adlandırdığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden bağımsızlık mücadelesinin başladığı yolda Gazi Mustafa Kemal'in Anadolu'ya çıktığı şehir" diyen Bakan Çağatay Kılıç, "Bugüne kadar bu özellikleri kültürel anlamda yansıtacak bir yatırımın oluşmamız olması bir eksiklikti. Biliyorsunuz Samsun kent müzesinin çok güzel bir yansıması oldu.  Bu tür yatırımlarla şehrin yapısını değiştirerek, şehrimizi Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye bölgesinde bütyük işler yaptı"

Türkiye'nin bulunduğu bölgen hassas bir dönemden geçtiğini ve Türkiye'nin bölgesel anlamda büyük işler yaptığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Halkına zulüm eden bir yönetimden kaçan Suriyeliler'e kapımızı açtık" dedi. Bakan ÇAĞatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'de evinden, barkından, yurdundan edilen insanlara; çocuk, yaşlı, genç demeden kucağımızı açtık. Bu misafirlerimizin sayısı 2 milyonu geçmiş durumda.  Avrupa'ya ise sadece 150  -200 bin civarında insan gittiğinde ne kadar büyük olayların ve tartışmaların çıktığını hepimiz gördük.  Ama tabii Suriye, bizim komşumuz. İlişkilerimizin, bağlarımızın olduğu ve tarihi, insani anlamda da göz ardı edemeyeceğimiz, bağlarımızın olduğu bir ülke.  Bir insanlık vazifesi olarak evinden barkından edilmiş, bir güvenli yer arayan insanlara karşı kucak açma noktasındaki duruşumuz ortadaydı.  Neleri yaptığımızı ve başardığımızı hep beraber gördük.   Dün sayın cumhurbaşkanımız Brüksel'de yaptığı konuşmada tekrar bunları dile getirdi zaten." 

Bölgesinde büyük işler yapan Türkiye'nin aynı zamanda hassas bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Türkiye'deki bazı terör olaylarıyla ilgili olarak üzülerek ifade ediyorum ki, kimileri hem hükümetimizi hem cumhurbaşkanımızı bu noktada itham ediyorlar, suçluyorlar.  Yurt dışında gidip bunu kendi açılarından anlatıyorlar" dedi.

"30 yılda kimsenin gösteremediği cesareti Sayın Cumhurbaşkanımız gösterdi"

Bakan Çağatay Kılıç, son 30 yılda yaşanan sıkıntılı bir dönemden Türkiye'yi çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretle bir duruş ortaya koyduğunu ve çözüm sürecini başlattığını ifade ederken, "Daha önce bu duruşu ve cesareti kimse koyamadı. Hiç kimse böyle bir girişim yapabilmeyi, cesaret göstermeyi bırakın, bu konuyu konuşamıyordu bile. Ama sayın cumhurbaşkanımız, 'bu sorunu çözmek için bu adımlar atmamız gerekir' dedi ve  bu adımları attı" şeklinde konuştu.

Ancak 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrası ortaya konan söylemler ve ondan sonra harekete geçirilen eylemlerin Türkiye'yi çok farklı bir noktaya getirdiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakanımız, 7 Haziran öncesi 'biz sorun çözme noktasındaki ve belli noktalardaki süreçlerin devamı konusunda irademizi ortaya koyuyoruz ama bu tek taraflı olmaz' diye açık açık söyledi. Fakat güvenlik güçlerimize yönelik eylemler, saldırılar sonrasında, hem askerimiz hem polisimiz alçakça, haince şehit edilirken, bir hükümetin, bir yönetimin bunu sineye çekmesi mümkün olur mu? Mümkün değil, bunun cevabının misliyle verilmesi gerekir. Biz bu cevabı verdik, vermeye devam ediyoruz."

"Çözüm süreci silahlar gömülürse buzdolabından çıkar"

Bakan Çağatay Kılıç, çözüm sürecinin ancak ve ancak eylem olmazsa, terör örgütünün silahlı unsurlarının Türkiye'yi terk etmesi durumunda devam ettirilebilecek bir sürç olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'in açılışında dile getirdiği, "Silahlar betona gömülünceye ve silahlı unsurlar ülkeyi terk edilinceye kadar çözüm süreci buzdolabında" sözlerini hatırlattı.

Hükümet olarak bu konuda belli noktalarda sorumluluk alarak ve ellerini taşın altına koyarak bir takım adımlar attıklarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Ama bunun karşılığı gelmeyince biz de hükümet olarak sorumluluk taşımanın gereğini yaparız" dedi. Bu konuda hükümet partilerini de eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaş 7 Haziran'da sorumluluğun AK Parti'de olduğunu tescilledi"

"Daha farklı noktada sorumluluk alması gerekenler bugüne kadar sorumluluk aldılar mı? Şimdi sadece gidip de bir takım şeyleri dile getirerek olmaz bu işler. Yapacaksınız. Eğer yapmazsanız söylediğiniz sözün bir anlamı olmaz. Yani biz gövdemizi taşın altına koymaya hazırız dedi Bahçeli ama 7 Haziran'dan sonra sadece 'hayır' dedi. MHP'ye gönül veren kardeşlerimiz bunu görüyor. Bizim bu noktadaki duruşumuz ortada. CHP ile yapılan çalışmalar içerisinde, belli zamandan sonra dediler ki "Ee biz yapmak istiyorduk". İyi de derin bir takım farklılıkların ortada olduğu ve yürümeyecek olan bir şeyin adımı atılmaz. O dönem belli bir süre içerisinde yapılacak o aşılar konuşuldu, bunlar ortaya kondu, istenmedi. O zaman yapabilecek bir şeyimiz yok. Çünkü 7 Haziran'da aldığımız yüzde 41 oy ile vatandaşlarımız Türkiye'deki siyaset ve yönetimdeki sorumluluğun Ak Parti'de olduğunu tescilledi. Bunu bir kere ortaya koyalım. Yüzde 13'lerle, yüzde 15'lerle yapılan ilk zamanlardaki açıklamalar ile bize yaptığımız açıklamalar arasındaki farka iyi bakın. Bloklar yıkıldı. Birisi sadece 'hayır' dedi. Sonra anayasal olarak yapmamız gereken çalışmaları hayata geçirmek istediğimiz zaman da 'yokuz' dediler. O zaman sorarlar 'siz bu ülkede niye siyaset yapıyorsunuz?' diye. Siz bu ülkenin geleceğini geliştirmek için ortaya konan çalışmalar içerisinde var mısınız yok musunuz? Vatandaşımız gördü yapılan çalışmaları ve cevabını 1 Kasım'da cevabını buna göre verecektir diye düşünüyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.