• İHSANBAŞKAN

GAZZE YETİMLER MEMLEKETİ OLDU

DÜNYA Haber Girişi : 24 Ağustos 2014 22:12
GAZZE YETİMLER MEMLEKETİ OLDU
İsrail'in, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırıda, bin 800 çocuğun yetim veya öksüz kaldığı belirtildi.
 İsrail'in, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırıda, bin 800 çocuğun yetim veya öksüz kaldığı belirtildi.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Müdürü Rami Abduh, yaptığı açıklamada, "49 günden bu yana devam eden İsrail saldırılarında bin 800 çocuk yetim kaldı" dedi.

Saldırılarının devam etmesi nedeniyle net bir rakam vermenin güçlüğüne değinen Abduh, "Ancak yaptığımız ilk istatistiklere göre, İsrail, Gazzeli yetimlere bin 800 çocuğu daha ekledi" diye konuştu.

Abduh, uluslararası topluma Gazzeli çocuklara karşı işlenen "savaş suçunun" son bulması ve bu "korkunç ölüm makinasının" durdurulması çağrısında bulundu.

Gazze'deki Planlama Bakanlığı Sektörel Koordinasyon Genel Müdürü İtimad et-Tarşavi de süren saldırılar nedeniyle insanların bulundukları yerleri sık sık terk etmek zorunda kaldığını vurguladı. Bu nedenle istatistiki bilgilerin toplanmasında sıkıntı yaşandığını anlatan Tarşavi, saldırılarda binlerce çocuğun babasını veya annesini ya da ikisini birden kaybettiğini kaydetti.

Emel Yetimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Sinan Filfil de 120 kapasiteli yetimhanelerinde şu an 700'den fazla yetimin bulunduğunu belirtti. Filfil, başta sağlık hizmetleri ve psikolojik destek olmak üzere maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Öte yandan Filistin Sosyal İşler Bakanlığı verilerine göre, Gazze'de 20 bin yetim bulunuyor. Arapça'da "yetim" sözcüğü, "öksüz" anlamında da kullanılıyor.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarında Gazze'de 568'i çocuk, 2 bin 109 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.
 

Etiketler : GAZZE
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.