• İHSANBAŞKAN

GALİP ÖZTÜRK KİMDİR?

SAMSUN'DA KİM KİMDİR? Haber Girişi : 20 Nisan 2014 20:50
GALİP ÖZTÜRK KİMDİR?
Galip Öztürk, 1 Ocak 1965 tarihinde Samsun'un Ayvacık ilçesinde dünyaya geldi. Genç yaşlarında karayoluyla yolcu taşımacılığı sektöründe yer aldıktan sonra, 1992 yılında Metro Turizm'i kurdu. G
Galip Öztürk, 1 Ocak 1965 tarihinde Samsun'un Ayvacık ilçesinde dünyaya geldi. Genç yaşlarında karayoluyla yolcu taşımacılığı sektöründe yer aldıktan sonra, 1992 yılında Metro Turizm'i kurdu. Galip Öztürk'ün girişimci ve yatırımcı kişiliği ile yolcu taşımacılığında birçok ilke imza atan Metro Turizm, halen ülkemizin 81 ilinden 73'üne 1.000 ile 1.300 arasında değişen otobüs sayısıyla, yılda ortalama 15 milyon kişi taşıyarak sektörün lider firması haline geldi. Metro Turizm'in 2011 yılında hedefi ise 20 milyon yolcu taşımak?
Hızla gelişip büyüyen Metro Turizm, 2000'li yıllarda oluşan Metro Ticari Yatırımlar AŞ'nin de lokomotifi oldu. Metro Ticari Yatırımlar AŞ, yolcu taşımacılığı ve turizmden, gıda ve ikrama, finanstan madenciliğe dek birçok farklı sektörden şirketi içinde barındırmakta. Metro Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin gelişmesi sonucunda Galip Öztürk halen, Metro Holding ve Galip Öztürk Holding isimli bünyesinde farklı sektörlerde firmalar barındıran iki iktisadi teşekkülün Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. (10/11/2011 tarihi itibarıyla)
Sadece sahibi olduğu firmaların büyüyüp gelişmesi ve lider olmasıyla yetinmeyen Öztürk, karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörünün gelişip güçlenmesine de imza attı. Bugün bu sektörün "lideri" olarak, sözü dinlenen, tavsiye ve önerilerine uyulan biri olarak dikkat çekiyor. Nitekim bu sektörün ilk mesleki sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği (UATOD) içinde uzun süre çeşitli görevlerle çalıştıktan sonra, 2000 yılında bu derneğin Başkanlığına seçildi. Yine aynı tarihte, otogar işletmeciliğinde bir marka olmasını sağladığı ismi 2010 yılında Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. olarak değiştirilen, Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ'nin (BİOİAŞ)'de Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimini kazandı. Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. 2011 tarihi itibarıyla üçü kendi mülkü olan yedi otogarı işletmektedir. Ayrıca Erzincan Otogarı'nı da inşa ederek yapılan sözleşme ile işletmesini yerel otobüs işletmecilerine devretmiştir. Büyük İstanbul Otogarı ile Çanakkale Otogarı'nı "Yap-işlet-devret" modeliyle, Kayseri, Çanakkale ve Kırıkkale Şehirlerarası Otobüs Terminallerini yerel yönetimlerle yapılan anlaşma esaslarına göre işleten ATİAŞ, Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı'nın, Çarşamba ve Havza Terminalleri'nin de sahibidir.
Öztürk'ün sektöre karşı olan sosyal sorumlulukları
Öztürk'ün sektöre karşı olan sosyal sorumlulukları çerçevesinde 4 Ocak 2005 tarihinde, 58 derneği çatısı altında toplayan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu kuruldu ve bu federasyonun Kurucu Genel Başkanlığı görevine Galip Öztürk getirildi. TOFED'in 2011 Kasım ayı itibarıyla üye dernek sayısı 83'e yükseldi.
Sektöre karşı sorumlulukları nedeniyle kuruluşunu tamamlayarak belirli bir ivme kazandırdığı kurum ve kuruluşlardaki Başkanlık görevlerinden yeni isimlerin önünü açmak üzere ayrılmasını da bilen Öztürk'ten sonra TOFED, UATOD ve ATİAŞ yeni Başkanlarla çalışmalarını sürdürmekte.
Galip Öztürk'ün sadece sektöre karşı değil, ülkemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı sorumlu olan kişiliği onun birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmasına neden oluyor. İstanbul, Samsun, Bafra, Ayvacık, Gürbulak, Diyarbakır ve yurt dışında Bosna Hersek'e birçok okul, yurt ve sevgi evleri yaptırarak insanlığın hizmetine sunan Öztürk'ü, sportif alanlar dahil her türlü sosyal dayanışma ve yardımlaşma faaliyetinin içinde görmek mümkün. Öztürk, yaşamı boyunca en az 100 okul yaptırmak istediğini de söylüyor. Türk Kızılayı'nın bugüne dek sadece iki kişiye vermiş olduğu "Merhamet Madalyası"nın da sahibi olan Öztürk, Somali'de açlıktan kırılan insanlara karşı duyarlılık göstererek 500 bin lirası direkt kendi adına, kalan 600 bin lirası Yönetim Kurulu Başkanı veya büyük hissedarı olduğu firmalar adına olmak üzere toplam 1 milyon 100 bin lira bağışta bulundu.
Öztürk Van depreminin hemen ardından bünyesindeki firmalardan olan Van Et adına depremzedelere dağıtılmak üzere 5 bin kilo et ve şarküteri ürününü Türk Kızılayı'na teslim etti ve Metro Turizm deprem sonrasında ücretsiz olarak Türkiye'nin her yerinden Van'a yolcu taşıdı. Öztürk, Van'da yaklaşık 3,5 ? 4 milyon liraya mal olması planlanan 24 derslikli ve eğitim için gerekli olan son teknolojiyle donatılmış bir okul yaptırma vaadinde de bulundu.
Etiketler : Galip ÖZTÜRK
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.