• İHSANBAŞKAN

Fuat Avni'nin Emre Uslu olduğu iddia edildi

GENEL Haber Girişi : 16 Şubat 2015 09:51
Fuat Avni'nin Emre Uslu olduğu iddia edildi
Paralel ihanet çetesine yönelik yapılan operasyonları önceden sosyal medya üzerinden paylaşan Fuat Avni 2hesabını kullanan kişinin Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu olduğu iddia edildi.
 Fuat Avni'nin Emre Uslu olduğu iddia edildi
Tahkikat sürüyor

Bilgi kaynaklarına istihbarat karşılığı yüksek miktarda para veren Uslu, paralele yakın polislerle yaptığı yazışmalarda 'CHP başa gelsin, alayınızı müdür yapacağız' diyor. 

Paralel yapıya yönelik operasyonları önceden haber alan fuatavni adlı twitter hesabının kullanıcısı deşifre oldu. İstihbarat birimlerinin uzun süredir takip ettiği hesabı kullanan kişinin eski emniyetçi Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu olduğu ortaya çıktı. Takibe takılmamak için emniyetteki paralel ve rüşvetçi polislerle twitterdan direk mesaj (DM) ile irtibat kuran Uslu'nun operasyon bilgilerini sızdıran polislerin hesaplarına Pensilvanya'nın ödülü olarak 50 ila 100 bin dolar arasında para yatırdığı belirlendi. 

BİLİŞİM UZMANLARINA TAKILDI 

Twitter üzerinden DM ile kurulan kumpas irtibatları tek tek tespit edildi.  Twitter'da paralel yapının sözcüsü olan, yapılacak operasyonları bir gün öncesinden detayları ile veren kişinin kimliğini AKŞAM açıklıyor. İstihbarat birimleri @FuatAvni, @fuatavnifuat ve @fuatavni_f hesaplarını takibe aldı.Twitter'ın kurucularının Türkiye'ye bilgi vermediğini söyleyerek tüm görüşmeleri buradan yapan Fuatavni kullanıcısı bilişim uzmanı istihbaratçılara takıldı. 

BİLGİ VERENİ PARAYA BOĞMUŞ 

Yapılan incelemede Fuatavni kullanıcısının kirli görüşmelerini twitter'da direk mesaj yolu ile yaptığı tespit edildi. Görüşmeleri tek tek inceleyen istihbarat birimleri bu kişinin eski emniyetçi Taraf yazarı Emre Uslu olduğunu belirledi. 

17 ve 25 Aralık'ta hükümete darbe girişimi yapan paralel yapının uzantılarına emniyetin içinde aralarında amir düzeyinde olan bazı polislerin bilgi sızdırdığı tespit edildi.  Deşifre olan mesaj trafiğinde Emre Uslu'nun irtibat kurduğu kritik görevdeki polislere bilgi karşılığında yüklü miktarda para verdiği belirlendi. Takibe takılan görüşmelerde Emre Uslu'nun sık sık polislere Gülen'in hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirip kendilerini paraya boğacağını ve rütbe verecekleri vaadinde bulundu. Yapılan değerlendirmede Emre Uslu'nun operasyon bilgisini önceden veren polislerin hesaplarına 50 ila 100 bin dolar arasında para yatırdığı belirlendi. 


EMRE USLU'DAN BEDDUA

EĞER FUAT AVNİ BEN İSEM

YENİAKİT.COM.TR 

İstihbarat birimlerinin uzun süredir takip ettiği hesabı kullanan kişinin eski emniyetçi Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu olduğu iddia edildi. Haberin gündeme bomba gibi düşmesinin ardından, Uslu Twitter hesabından konuyla ilgili iddialarının yer aldığı bir yazı yayınlayarak, internet sitelerinden sonuna eklediği bedduayı da yayınlamalarını istedi.

İşte Uslu'nun 'dua' olarak tabir ettiği o sözler:

"Eğer Fuat Avni ben isem, veya Fuat Avni hesabını ben kullanıyorsam, herhangi bir zamanda ben kullandıysam, Allah beni kahretsin, perma perişan etsin.

Eğer Fuat Avni ben değilsem, bu hesabı ben kullanmıyorsam, bu hesabı hiç bir zaman kullanmadıysam, Fuat Avni'nin ben olduğumu yazan muhabirin, bu haberi sayfasına koyan haber müdürünün, manşetine çeken yayın yönetmeninin, bu kumpasın parçası olarak bu iddiayı televizyonda söyleyen yorumcunun, internet sitesine alan editörün, bu kumpasa izin veren patronun, o patrona yürü diyen siyasetçinin; bu kumpası uyduran polisin, istihbaratçının, bu kumpasa alet olan savcının, hakimin, ve tabi ki bütün bu kumpasların en tepe sorumlusunun, kendilerini, sevdiklerini, çoluk ve çocuklarını, hatta çok sevdikleri torunlarını, yedi sülalesini, ve bir türlü vazgeçemedikleri iktidarlarını Allah kahretsin ve perma perişan etsin."

Bilindiği üzere Fetullah Gülen de 17 Aralık darbe girişiminden sonra hakkındaki suçlamaları reddederek çok büyük tepki çeken bir beddua yaparak şunları söylemişti: "Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.