Fethullah Gülen'i bakın nasıl kullanmışlar

SİYASET Haber Girişi : 27 Şubat 2015 11:56
Fethullah Gülen'i bakın nasıl kullanmışlar
Star Gazetesi'nde Muharrem Coşkun'un hazırladığı "28 Şubat'ın Gülen'i" yazı dizisinde ilginç bir detay ortaya çıktı.

Star Gazetesi'nde Muharrem Coşkun'un hazırladığı "'ın Gülen'i" yazı dizisinde ilginç bir detay ortaya çıktı. Nur inin önde gelen isimlerinden biri olan Gazetesi'nin kurucusu Mehmet Kutlular'ın Ruşen Çakır'a verdiği röportajda "Milli Görüş ve Süleymancıları bitirmek için bana geldiler, kabul etmeyince Gülen'e gittiler" dediği belirtiliyor.

'ın yıldönümünde cilerle Gülen hareketi arasındaki ittifak yeniden gündeme geldi. Star Gazetesi'nde Muharrem Coşkun'un hazırladığı "28 Şubat'ın Gülen'i" yazı dizisinde ilginç bir detay ortaya çıktı. Nur inin önde gelen isimlerinden biri olan Gazetesi'nin kurucusu Mehmet Kutlular'ın Ruşen Çakır'a verdiği röportajda "Milli Görüş ve Süleymancıları bitirmek için bana geldiler, kabul etmeyince Gülen'e gittiler" dediği belirtiliyor. 

Bugün sağlık sorunları yaşayan Mehmet Kutlular'ın Gülen hareketinin günümüzde geldiği nokta hakkında ne düşündüğü ise merak ediliyor.
İŞTE Mehmet Kutlular'ın Ruşen Çakır'a yaptığı açıklamanın tartışma yaratan bölümü:

DERİN DEVLET GÜLEN'İ MÜSLÜMANLARA KARŞI KULLANDI

Nur Cemaatinin önde gelenlerinden Yeni Asya'nın sahibi, Mehmet Kutlular devletin  ve hareketini kullandığını Ruşen Çakır'a şöyle ifade ediyordu: "Derin Devlet denen şeye dayanıyor bunun ucu. 1980'den sonra devletin politikası değişti. Görevlendirilen insanlar cemaatlerin ileri gelenleriyle temas kurdular. Cemaate (Gülencilere) daha ziyade istihbarattan olanlar gitti. Bana da geldiler; 'Yurtdışında Milli Görüş ve Süleymancılar'a karşı birlikte çalışalım' dediler, ama ben reddettim...Devlet, 'Atatürk'e saygılı olun biz de size yardımcı olalım' demiştir. Bakın bazı İslami gruplara, 12 Eylül'den sonra birden palazlandılar. Acaba kendi güçleriyle mi... Hayır." (26 Haziran 1999-Milliyet)

Ahmet insel ise İlkokul mezunu bile olmayan Fethullah Gülen'in bu gücü nasıl elde ettiğini şu cümlelerle ifade ediyor:

İLKOKUL 3'TEN TERK OLMASINA RAĞMEN NASIL YÜKSELDİ?

Fethullah Gülen'in, Said-i Nursi'yi hiç görmediği halde, Nur cemaatine kimler tarafından sokulduğu, ilkokul 3. sınıftan terk eğitimi bulunmasına rağmen bir cemaatin liderliğine nasıl yükseldiği sürekli tartışma konusu olsa da, soğuk savaş döneminde ABD destekli Komünizmle Mücadele Derneğinin Erzurum Şube kurucusu olduğu biliniyor. Prof. Ahmet İnsel şunları anlatıyor, "Fethullah Gülen milliyetçidir. Komünizmle mücadele derneklerinde yetişmiş ve siyasallaşmış bir kişidir. 1960'ların komünizmle mücadele derneklerinin bir ürünüdür Gülen. Derin devlet, kendi denetimi altında oldukça her şeyi makbul görür. Bir şey onun denetimi dışına çıktığı anda tehdit unsuru haline gelir." (14 Ocak 2008 Taraf)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.