• İHSANBAŞKAN

Ey Rebbum! Rizespora galibiyet nesip eyle

SPOR Haber Girişi : 27 Şubat 2015 22:01
Ey Rebbum!  Rizespora galibiyet nesip eyle
Rize'nin sevilen din adamlarından Necati Hut Stadyuma giderek, birlikte dini televizyon programı yaptıkları Orhan Yazıcılar ile birlikte Çaykur Rizespor'un cumartesi günü oynayacağı Eskişehirspor maçından galip gelmesi için dua etti.
 HOCAM FUTBOLDA GALİBİYET  İÇİN DUA VAR MIDIR?

Çaykur Rizespor, ev sahipliği yaptığı Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda sezon başından, yan, 280 gündür hiç galibiyet elde edemedi. Kendi evinde beraberlikler ve mağlubiyetler alan yeşil-mavili ekip, hiç galip gelemezken deplasmanda ise galibiyetler elde etti. Çaykur Rizespor'un kendi evinde bir türlü galibiyet elde edememesi, uğursuzluk, büyü ve stadyumun altında yatır olduğu gibi dedikodulara neden oldu.

Kurban kesmişlerdi

Dedikoduların artması üzerine Çaykur Rizespor kulübü, geçtiğimiz gün idmanını stadyumda yaparak antrenman öncesi bir kurban kesip kanını sahaya akıtmıştı. Bugün ise Rize'nin sevilen din adamlarından Necati Hut Stadyuma giderek, birlikte dini televizyon programı yaptıkları Orhan Yazıcılar ile birlikte Çaykur Rizespor'un cumartesi günü oynayacağı Eskişehirspor maçından galip gelmesi için dua etti.


'Alex'i müslüman yapamamalarına üzüldüm'

Dua öncesi futbolla ilgili düşüncelerini açıklayan Hut hoca, Fenerbahçeli Alex'ten dolayı yaşadığı bir üzüntüyü dile getirerek, "Fenerbahçe'de 7 sene kalıp ayrılan bir futbolcu vardı o da Alex. Ondan dolayı Fenerbahçe'ye kırıldım. Adam 7 sene sizde kaldı. Adam giderken diyor ki 'yarım Türk olarak öleceğim' bu futbolcuyu burada Müslüman edemediniz. Hristiyan geldi Hristiyan gidiyor. Fenerbahçe adına üzüldüm" dedi.

'Şehit mezarı skora etki etmez'

Hut, stadyumun altında yatır veya şehit mezarı olsa bile bunun skora etki etmeyeceğini ifade edip, "Bu stadyumun altında bir yatır olduğu, şehit mezarı olduğu söyleniyor. Öyle olsa bile burada Rabbimizin yasakladığı bir iş yapılmıyor. Burada şehitleri gücendirecek bir olay olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Hut, daha sonra Rizespor'un, Eskişehirspor karşısında oynayacağı maçta galip gelmesi için dua etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.