• İHSANBAŞKAN

Eskişehir Burak Keser'in onurlu davranışını konuşuyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 19 Aralık 2017 23:03
Eskişehir Burak Keser'in onurlu davranışını konuşuyor
Samsunun 19 Mayıs İlçesine bağlı Yeşilköy nüfusuna kayıtlı olup Eskişehir'de esnaflık yapan Burak Keser günün konusu oldu.
 Samsunun 19 Mayıs İlçesine bağlı Yeşilköy nüfusuna kayıtlı olup Eskişehir'de esnaflık yapan Burak Keser günün konusu oldu.


Eskişehir Burak Keser'in onurlu davranışını konuşuyor

Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Erke Büfe'nin sahibi Burak Keser hem güldüren hem düşündüren bir olayla karşı karşıya kaldı. İşyerinin hemen önündeki sepete satılması için koyduğu yumurtaların eksildiğini gören Keser, yumurtaların nasıl kaybolduğunu çözmek için işin peşine düştü.


KAMERADAN BULDU

İşyerinin güvenlik kameralarını saatlerce izleyen büfe sahibi yumurtayı yaşlı bir kadının aldığını fark etti. Ertesi gün gelen yeni yumurtaların da eksildiğini gören işyerini sahibi çareyi yumurtaların olduğu sepetin üzerine büyük bir yazı yazmakta buldu. Keser astığı yazıda, "Yumurta çalan teyze. Kameradan seni görüyor ve tanıyorum. Ya gel insan gibi iste. Paran yoksa vereyim. Çalacaksan da ihtiyacın kadar çal. Böyle yapmaya devam edersen senin resmini koyacağım buraya" yazdı.


SÖYLESE VERİRİM

Yaşanan duruma hem kızdığını hem de üzüldüğünü söyleyen Keser, "Gerçekten ihtiyaç sahibiyse gelip söylesin vereyim. Ama oradan alıp gitmesi hoş değil. Artık o kadar çok olmaya başladı ki ben de çareyi oraya yazı asmakta buldum. Sonuçta biz de insanız. İnsanın halinden anlarız. Ama böyle yapmaması lazım. Yaşına elbette hürmetimiz var ama insan gelir ister niye alıp gidiyorsun?" dedi. Yazıyı gören müşteriler de yaşanan durumu şaşkınlıkla karşılarken yaşlı kadının yazı sonrası yine aynı durumu devam ettirip ettirmeyeceği ise merak ediliyor. 

-Özdemir UÇAK-ESKİŞEHİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.