• İHSANBAŞKAN

Erdoğan Tok: Engelleri birlikte aşacağız

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 03 Aralık 2014 11:15
Erdoğan Tok: Engelleri birlikte aşacağız
Başkan Tok, yaptığı açıklamada, Dünya nüfusunun yaklaşık bir milyardan fazlasının, çeşitli engellilik durumuna sahip olduğunu belirtti.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yaptığı açıklamada, Dünya nüfusunun yaklaşık bir milyardan fazlasının, çeşitli engellilik durumuna sahip olduğunu belirtti. 
Bu engellilik durumunun oldukça çeşitlilik gösterdiğini, nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış nedeniyle de engelli sayısının arttığını vurgulayan Tok, açıklamasında şunları kaydetti:

"Engelli insanlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, onların topluma kazandırılmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmeleri bizlerin en önemli görevlerinden birisidir. Engellilerimizin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, diğer bireylerle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerekmektedir. Onların geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. Bizler, engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Tüm sıkıntılarında yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Bu duygu ve düşüncelerle; engelleri birlikte, el ele vererek aşacağımıza olan inancımla, tüm vatandaşlarımızı sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor,  engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum." dedi.
Etiketler : Erdoğan Tok
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.