Engellisporcular 2014'e damga vurdu

SPOR Haber Girişi : 18 Ocak 2015 12:34
Engellisporcular 2014'e damga vurdu
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2014 yılında engellilere yönelik faaliyetleriyle desteğini her boyutuyla artırarak devam ettirdi.

-ENGELLİ SPORCULARIMIZ 2014'E DAMGA VURDU

- BAKANLIĞIN 2014 YILINDA ENGELLİLER SPOR FEDERASYONLARI

İLE KOORDİNELİ OLARAK HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJELER BİR BİR MEYVELERİNİ VERDİ

- GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN ENGELLİLERE YÖNELİK FAALİYET YAPAN YAKLAŞIK 650 KULÜBE 3 MİLYON 800 BİN TL'LİK KATKI YAPILDI

- 2013 YILINDA 31 BİN 492 OLAN ENGELLİ LİSANSLI SPORCU SAYISI 2014'TE 34 BİN 181'YE ÇIKTI

-Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

"Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların çözüme ulaştırılması için önemli çalışmalara imza attık. Bu konudaki kararlığımızı her zaman göstermeye devam edeceğiz. Uluslararası müsabakalarda engelleri bir bir aşan sporcularımızın başarıları bizlere onur veriyor. Çalışmalarındaki gayretleri ve kazanma arzuları başarının da en önemli anahtarı"

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2014 yılında engellilere yönelik faaliyetleriyle desteğini her boyutuyla artırarak devam ettirdi.

Bakanlığın 2014 yılında engelliler spor federasyonları ile (Bedensel Engelliler Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Özel Sporcular Spor Federasyonu) koordineli olarak hayata geçirdiği projeler bir bir meyvelerini verdi.

Toplam bin 500 antrenörün engelli spor branşları üzerine açılan 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesiyle eğitim kursları tamamlanırken,  81 ilde uygulamaya konulan 'Engelliler İl Spor Merkezleri' hayata geçirildi  Sadece sporcu boyutuyla değil, evlerine kapanmış, sosyal hayattan uzaklaşmış, aileleri ile sorun yaşayan veya tedaviye cevap vermekte direnen engelli bireyleri evlerinden çıkararak, spor tesisleriyle ve spor branşlarıyla tanıştırmayı amaçlayan İl Spor Merkezleri yıl boyunca büyük ilgi gördü.

Sporda Engelleri Kaldırıyoruz!

"Sporda Engelleri Kaldırıyoruz" sloganıyla yola çıkan araçlar, Paralimpik sporcuların evlerinden alınıp, saha ve tesislere ulaşmasını sağlıyor. Özel olarak tasarlanan ve hizmete sunulan bu araçlar 20 ilimizde hizmet veriyor.

Engelliler spor federasyonlarının bütçelerinde önemli artış

Her alanda artarak verilen destek Engelliler Spor Federasyonlarına da (Bedensel Engelliler Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Özel Sporcular Spor Federasyonu) yansıdı.

2010 yılında Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan toplam 9 milyon 300 bin TL  destek alan federasyonlara, 2014 yılında yaklaşık yüzde 60'lık artışla 15 milyon 703 bin 830 TL nakdi katkıda bulunuldu.

Lisanslı sporcu sayılarında ise önemli ölçüde artışın sağlanması dikkat çekti. 2013 yılında engelli lisanslı sporcu sayısı 31 bin 492 iken, 2014 yılında bu rakam 34 bin 181'ye çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından engellilere yönelik faaliyet yapan yaklaşık 650 kulübe 3 milyon 800 bin TL'lik katkı yapıldı.

Sporcularımız Başarılarıyla Yüzleri Güldürdü

2014 yılı, engelli sporcular için başarılarla ve ilklerle hatırlanacak bir sene olarak da kayıtlara geçti.

4-11 Nisan 2014 tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Halter Şampiyonası'nda Nazmiye Muslu, kaldırdığı 103 kilo dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzandı.

Finlandiya'da yapılan Dünya Golbol Şampiyonası'na tarihinde ilk kez katılan Kadın Milli Takımımız hem dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı hem de 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota almayı başardı. İngiltere'deki IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ise görme engelli atletimiz Öznur Yılmazer, 3 altın madalya birden kazanarak, şampiyonaya damga vurdu.

Samsun'da yapılan U21 Dünya İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası'nda başarı performansları ile dikkat çeken Erkek ve Kadın Milli Takımlarımız turnuvayı ikincilikle tamamlayarak, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Portekiz'de 21-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan Uluslararası Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda Milli sporcularımız, toplam 10 madalya kazanırken, Münevver Yılmaz ve Dilara Çevik kazandıkları altın madalya ile büyük bir başarıya imza attı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif  Çağatay Kılıç:

"Engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek için çalışıyoruz"

Engelli vatandaşların sıkıntılarını çözmek adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların çözüme ulaştırılması için önemli çalışmalara imza attık. Bu konudaki kararlığımızı her zaman göstermeye devam edeceğiz "dedi.

Engelli sporcuların 2014 yılında büyük başarılara imza attığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Uluslararası müsabakalarda engelleri bir bir aşan sporcularımızın başarıları bizlere onur veriyor. Çalışmalarındaki gayretleri ve kazanma arzuları başarının da en önemli anahtarı" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.