• İHSANBAŞKAN

Emniyet üniversite mezunu polis adayı arıyor

GÜNDEM Haber Girişi : 01 Eylül 2012 16:44
Emniyet üniversite mezunu polis adayı arıyor
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) müdürlüklerine, öğrenci müracaatlarının 3 Eylül'de başlayacağını açıkladı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) müdürlüklerine, öğrenci müracaatlarının 3 Eylül'de başlayacağını açıkladı.

12. dönem polis meslek eğitimlerine en az 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya denkliği kabul edilen yurt dışındaki üniversitelerden lisans mezunu 2 bin 700 erkek, 130 bayan toplam 2 bin 830 aday asıl 849 aday yedek olarak alınacak.

Yapılan sınavlar neticesinde başarılı olan adaylar İstanbul Arnavutköy, İzmir Bornova, Mersin, Merzifon, Bilecik, Karabük ve Çankırı POMEM müdürlüklerinde eğitim görecek.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2011 – 2012 yılları Kamu Personel Seçme Sınavları(Kpss)'nın birinden (Kpss P3) puan türünden 60 ve üzeri puan alan, en az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumu lisans mezunlarından 2 bin 830 üniversite mezunu polis memuru alınacağı belirtildi.

12. dönem polis meslek eğitimine alınacak öğrenci adayların müracaatlarının 3-21 Eylül tarihleri arasında Eğitim Şube Müdürlüklerine bizzat yapılacağı vurgulandı.

POLİS OLMA ŞARTLARI

Açıklamada, adaylarda aranılacak bazı şartlar şöyle sıralarındı:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-En az dört yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

-Değerlendirme ve seçme işlemlerinin ilk günü itibarıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak. (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır).

-Askerliğini yapmamış erkek ve bayan adaylar için 08/10/1985 tarihi ve sonrasında doğanlar. Askerliğini yapan, bu tarihte terhis olabileceğini belgeleyen erkek adaylar için 08/10/1983 tarihi ve sonrasında doğanlar.

-Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 165 santimetreden kısa boylu olmamak..

-Başvuru öncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak;

-Fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak.

-İdari yaptırım uygulanmamak veya hüküm giymemiş olmak, bunlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırmamış veya yine bunların herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.