Ekran 'Yedi Güzel Adam'la güzelleşti

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Nisan 2014 22:26
Ekran 'Yedi Güzel Adam'la güzelleşti
TRT 1'in iddialı dönem dizisi Yedi Güzel Adam'ın özel gösterimi kurumun Tepebaşı binasında yapıldı.

TRT 1'in iddialı dönem dizisi Yedi Güzel Adam'ın özel gösterimi kurumun Tepebaşı binasında yapıldı. Edebiyat tarihimizin önemli şairleri Adil Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan, Alaeddin Özdenören'in hayatını konu alan dizinin özel gösterimine Kültür Bakanı Ömer Çelik, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, şairlerden Erdem Beyazıt'ın kızı Sevde Beyazıt Kaçar ve oyuncular katıldı. Gecede, diziden 25 dakikalık özel bölüm, uzun metrajlı film formatında gösterildi. Geceye katılan bazı isimler ve oyuncular 'Yedi Güzel Adam' hakkında görüşlerini açıkladı...

Bu anlamlı projeyi çekmek TRT'ye nasip oldu

-Bakan Ömer Çelik: "Bu önemli dizi hem Kahramanmaraş açısından hem de şehre değer ve ruh veren insanlar açısından çok önemli mesajlar içeriyor. Bu önemli öyküyü Türkiye'nin tekrar gündemine getirme sorumluluğu tabii ki TRT'ye nasip oldu. Bu da çok kayda değer bir şey."

-İbrahim Şahin (TRT Genel Müdürü): Bu sonuçta bir kurmaca, gerçek hayatta ilgisi olmayan kısımları da var. Büyük kısmı hayatla örtüştü. Hem Kara Lise hem Maraş'ı bugünlere taşıdığımız bir dizi oldu. Gerçekten herkesin beğeneceği gurur duyacağımız bir çalışma oldu.

-Kemal Uçar (Nuri Pakdil): Bu projenin en şanslı adamlarından biri olan Nuri Pakdil'i canlandırıyorum. Çünkü yaşayan bir edebiyatçımız o nedenle de bunun bir gerginliğini yaşıyorum. Çok büyük bir edebiyatçı. Tanışmadım, tanışmak istemedim, çünkü  biraz da kaçtım.

-Uraz Kaygılaroğlu (Erdem Beyazıt): Yakın tarihimizin önemli şairlerinden biri olan Erdem Bayazıt'ı canlandırıyorum.  Beyefendiliği ile temayüz etmiş şairimiz çok da iyi yürekli bir kişiliğe sahipmiş. O yüzden böyle iyi bir insanı canlandırmak çok gurur verici. Çok farklı bir iş.

-Kenan Bal (Üstad Necip Fazıl): Keyif aldığım bir proje oldu. Aslında bir önceki dizide çok yorulmuştum ve gelen teklifleri geri çeviriyordum. Ancak Necip Fazıl rolü gelince hemen kabul ettim. Çünkü üstada zaten hep hayrandım. Şiir tarafım olduğu için zaten bildiğim bir şairdi.

-İlker Kızmaz (Kenan Hoca): Muhteşem şairlerin dışında o lisede görev yapan öğretmeni oynuyorum. Onlardan farklı bir karakteri canlandırıyorum. Çok iyi gidiyor yolumuz açık olsun diyorum. Önemli bir iş çünkü biz unutmuştuk şairlerimizi, bu sayede hatırlayacağız.

-Fatih Murat Teke (Sait Zarifoğlu): Cahit Zarifoğlu'nun abisi Sait Zarifoğlu'nu canlandırıyorum.  Ekibin içinden çıkmayan abi tavırlı daha otoriter genelde gerçek hayatta çok konuşmayan birisi. Böyle önemli bir adamı oynamak çok haz verici. Maraş'ta adına bulvar ve cadde bile var.

-Yıldız Çağrı Atiksoy (Zehra): Yedi Güzel Adam'ın en yakın çocukluk arkadaşlarından biri Zehra'yı oynuyorum. Zehra, Cahit Zarifoğlu'na çocukluğundan beri aşık. Edebiyatla ilgili bir dizi olması nedeniyle teklifi kabul ettim.  Ben şiiri zaten çok severdim...

-Orhan Kanalp (Alaeddin Özdenören): Gerçek hayattan olması çok önemliydi. Şu an hayatta olmasa da akrabaları ailesi var. Sorumluluğu çok ağır elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umarım herkes çok beğenir.

-Baran Akbulut (Cahit Zarifoğlu): Şu an aramızda olmayan önemli bir üstad olan Cahit Zarifoğlu'nu canlandırıyorum. Özenli bir iş böyle araştırma yaparak anlayabileceğiniz adamlar değil bunlar farklı yöntemlerle de olsa özüne inmeye, ulaşmaya, karşılaşmaya ve bakışmaya çalışıyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.