Ehliyetsiz kimselerin TV.lerde konuşması kanımıza dokunuyor

GÜNDEM Haber Girişi : 30 Mayıs 2017 19:17
Ehliyetsiz kimselerin TV.lerde konuşması kanımıza dokunuyor
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Kamil Yılmaz; Dini ehliyeti olmayan kişilerin televizyon ekranlarından çıkıp insanların dini duygularını istismar ettikleri şeklindeki bir soruyu cevaplandırdı.

"Dinimizi De, Halkımızı Da İstismarcılardan Kurtarmak Gibi Ortak Bir Görevimiz Var"

 İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Kamil Yılmaz; Dini ehliyeti olmayan kişilerin televizyon ekranlarından çıkıp insanların dini duygularını istismar ettikleri şeklindeki bir soruyu cevaplandıran Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:


"Biliyorsunuz, uzun zamandan beri televizyonlarda alternatif tıp ve sağlık alanında benzeri ilaçlar satarak büyük bir tahribat meydana getiren yayınlar oldu. Daha sonra Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle sağlık konusunda liyakati olmayanların konuşmamasıyla ilgili bir çalışma başlatıldı. Sanıyorum şu anda onlar durduruldu. Tıp ilmi ve din ilmi hakkında hakikaten herkes çok şey bilir. Tıpla ilgili konuşma sınırlandırılmış oldu, bu güzel bir şey. Diyanet İşleri Bakanlığımız bir çalışma başlattı ve din alanında da böyle bir çalışmanın yapılması çok uygun olur diye ilgililere ulaştırdı. Ehliyeti, diploması liyakati olmayan ve sadece din istismarına yönelik bir takım dualar, muskalar satan insanların televizyonlarda arz-ı endam etmeleri gerçekten bizim de kanımıza dokunuyor ve insanlarımıza zarar veriyor. İnsanlarımızın din ilmini yetkili ağızlardan öğrenmeleri bu toplantılardaki amaçlarımızdan biridir. Yani yetkili ağızlardan sorularının cevaplarını bulmaya başlasınlar. Televizyonlarda bu işi gayet iyi yapan arkadaşlarımız var. Allah onlardan razı olsun. Ama söylediğiniz manada istismar edenlerden dini de, halkı da kurtarmak gibi hepimizin ortak bir görevi var. İnşallah bu konuda kanuni bir düzenleme yapılır diye ümit ediyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.