• İHSANBAŞKAN

Dünya'da 85 kişi 3.5 milyar insandan daha zengin

EKONOMİ Haber Girişi : 20 Ocak 2015 12:00
Dünya'da 85 kişi 3.5 milyar insandan daha zengin
Çarpıcı servet raporu: '85 kişinin varlığı 3,5 milyar kişinin varlığından fazla'
 İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'ın son raporuna göre dünyanın en zengin % 1'lik kesimindeki servet, tüm dünyanın geri kalanındaki serveti aşmak üzere.

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'ın Davos'ta düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu öncesi açıkladığı rapor çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Oxfam'ın raporuna göre, 2016'da dünya nüfusunun yüzde 1'lik en zengin kesiminin sahip olduğu malvarlığı, dünyadaki tüm servetin yüzde 50'sini aşacak.

2009'dan bu yana dünyanın en zengin kesiminin sahip olduğu servet yüzde 44'ten yüzde 48'e yükselmiş oluyor. Geriye kalan yüzde 52'lik zenginliğin neredeyse tamamına ise dünyanın en zengin yüzde 20'si sahip bulunuyor.

85 KİŞİ 3.5 MİLYAR KİŞİDEN DAHA ZENGİN 

Yüzde 1'in içerisinde yer alan 80 kişinin toplam malvarlığı geçen yıl 1 trilyon 900 milyar dolar olarak hesaplandı. Sadece 85 kişinin mal varlığı ise, dünyada yaşayan 3.5 milyar insandan daha fazla servete sahip bulunuyor.

Yüzde 1'in içerisinde kişi başına düşen yıllık gelir de 2.7 milyon dolar olarak hesaplandı.

Bu da dünya nüfusunun yüzde 80'inin dünyadaki toplam zenginliğin sadece yüzde 5.5'ine sahip olduğu anlamına geliyor.

Davos'taki Dünya Ekonomik Forum'u öncesi açıklanan Oxfam raporunda, dünyadaki servet dağılımı ele alındı. Sadece 85 milyarderin serveti, dünyada geri kalan 3.5 milyar kişiden daha fazla.  Davos'taki Dünya Ekonomik Forum'u öncesi açıklanan Oxfam raporunda, dünyadaki servet dağılımı ele alındı. Sadece 85 milyarderin serveti, dünyada geri kalan 3.5 milyar kişiden daha fazla. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.