DR. TURGUT TOKAÇ HAKKA YÜRÜDÜ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 05 Haziran 2018 21:58
DR. TURGUT TOKAÇ HAKKA YÜRÜDÜ
Samsunun sevilen simalarından ve ney üstadlarından Samsun Devlet Hastanesi emekli Doktorlarından Dr. Turgut TOKAÇ Hakkın rahmetine kavuştu.

Samsunun sevilen simalarından ve ney üstadlarından Samsun Devlet Hastanesi emekli Doktorlarından Dr. Turgut TOKAÇ Hakkın rahmetine kavuştu.


Turgut Tokaç günümüzün önde gelen ney ve tanbur icracılarından biri olarak kabul edilen Dr. Murat S. Tokaçın da babasıdır. 

Tokacın cenâzesi Perşembe günü öğle namazına müteakiben Kıranköy Mezarlığındaki aile kabristanlığındaki yerine defin edilecektir. 

Allah rahmet eylesin.


Kendi dilinden 

Dr. Turgut Tokaç Kimdir?

24 Nisan 1942 tarihinde Ünye’nin Çakmak köyünde doğmuşum. Rençper olan babamın adı Ali, annemin adı Asiye’dir. 1948 yılında, 1 yıl erken olarak, İlkokula Ünye’de başladım, Ünye’de Lise olmadığı ve tahsile devam edebilmem için, Ortaokul son sınıfında (Vakıflar öğrenci yurdunda kalmak üzere) okul idaresince Giresun’a gönderildim. 1959 yılında liseyi orada bitirdim.  Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdim, Fakülte 2’nci sınıfında Askerî Tıbbiye’ye geçtim, 1965 senesinde teğmen olarak tıp doktoru oldum. 1 yıl Ankara Gülhane Askerî Tıp Akademisi’nde (GATA) stajdan sonra, 1966 senesinde üsteğmen olarak Kırıkkale’de 61’nci Piyade Alayı’na kıta tabibi olarak atandım. 1969 yılında tekrar GATA’da İç Hastalıkları Kliniği’nde asistanlığa başladım. 1973 yılında iç hastalıkları uzmanı oldum. Yüzbaşı olarak Ağrı Askerî Hastanesi’ne atandım. 1977 yılında Samsun Askerî Hastanesi’ne tayin olduğumda rütbem binbaşı idi. 1982 yılında yarbay iken Kıbrıs-Girne Askerî Hastanesi’ne baştabip olarak atandım. Orada albaylığa terfi ettim ve 1984 yılında Adana Askerî Hastanesi’ne baştabip oldum. 1985 yılında kendi isteğimle 2 yıllık albay iken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli oldum. Aynı yıl Samsun Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak tekrar devlet hizmetine döndüm. 2001 yılında toplam olarak 47 yıl 9 ay toplam hizmet süresi kazanımıyla tamamen emekli oldum. Emeklilikten sonra da özel bir tıp merkezinde hekim ve sorumlu müdür olarak hizmete devam etmekteyim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.