DOWN SENDROMLU MUHARREM AKÇA'NIN ASKERLİK SEVİNCİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Mayıs 2019 18:07
DOWN SENDROMLU MUHARREM AKÇA'NIN ASKERLİK SEVİNCİ
Samsunun sevilen simalarından Down Sendromlu Muharrem Akça Temsili Teskeresini alarak askerden terhis oldu.
DOWN SENDROMLU MUHARREM AKÇA TERHİS OLDU

Samsunun sevilen simalarından Down Sendromlu Muharrem Akça Temsili Teskeresini alarak askerden terhis oldu. 

DOWN SENDROMLU MUHARREM AKÇA'NIN ASKERLİK SEVİNCİ

Samsun'da Engelliler Haftası kapsamında 125 engelli yemin ederek askerlik heyecanını yaşadı.  Samsun Sahra Sıhhiye Okulu 19 Mayıs Kışlası'nda düzenlenen törende, askeri elbiselerini giyen engelli gençlere bir süre  temsili askerlik eğitimi verildi. Ailelerin de sevinç gözyaşlarıyla izlediği törende engelli gençler, ellerini Türk bayrağı üzerine koyup yemin etti. 

Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, burada yaptığı konuşmada, Anayasa'nın 72. maddesinde her Türk vatandaşının hakkı ve ödevi olarak belirtilen askerlik mükellefiyetinin, asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil ettiğini, bu hususun Türk milleti için bir onur vesile olduğunu söyledi.

AKÇA: BEN ŞANLI TÜRK ASKERİYİM

Bir gün askerlik yaparak teskeresini alan Muharrem Akça : " Ben bir Şanlı Türk askeriyim. Vatan görevimi yapmanın gururunu taşıyorum. Komutanlarıma teşekkür ediyorum. Göreve hazırım. Emret Komutanım" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.