• İHSANBAŞKAN

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Mescid-i Aksa'da

DÜNYA Haber Girişi : 16 Mayıs 2015 09:07
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Mescid-i Aksa'da
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti, akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Görmez, bu akşam idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla geldiği Kudüs'te, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti. Aksa'nın "Aslanlı Kapı"sından giriş yapan Görmez, Filistinli ve Türk Müslümanların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Akşam namazını kıldırmak üzere Kıble Mescidi'ne doğru ilerleyen Görmez'i, Mescid-i Aksa imamı Şeyh Yusuf Ebu Sinine karşıladı.

Görmez, Miraç Kandili arefesi olması dolayısıyla birçok Türk'ün de bulunduğu Aksa'da akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Namaz sonrasında, Filistinlilerle birlikte Aksa'nın avlusunda TİKA'nın verdiği iftara katılan Görmez, daha sonra Kubbetu's-Sahra'yı gezdi. Kubbetu's-Sahra'da da namaz kılan Görmez, Ebu Sinine'den Aksa ve avlusundaki yapılar hakkında bilgi aldı.

Kubbetu's-Sahra'nın etrafındaki eserleri dolaşan Görmez, daha sonra yatsı namazı için tekrar Kıble Mescidi'ne geçti. Ezanın okunmasının ardından yatsı namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez, daha sonra Filistinli ve Türk vatandaşlarının yoğun ilgisi eşliğinde Aksa'dan ayrıldı.

Görmez'e Aksa ziyareti boyunca, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da eşlik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.