DEMİRTAŞ HABER 55' E KONUŞTU

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 21 Nisan 2014 23:49
DEMİRTAŞ HABER 55' E KONUŞTU
Demirtaş, belediyeyi 98 trilyon borçla devrettiğini belirterek, yerel seçim sonrası İlkadım Belediyesinde yaşanan gelişmeleri ve Erdoğan Tok'un son günlerde yaptığı açıklamaları değerlendirdi.
İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş, görevi devrettiği İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a tavsiyelerde bulundu. Demirtaş, belediyede işlerine son verilen işçilerin olduğunu belirterek, "Erdoğan bey bu işleri bıraksın. İşine baksın, millete hizmet etsin. İnsanların ekmeğiyle oynanması hiç hoş değil" dedi.

Demirtaş, belediyeyi 98 trilyon borçla devrettiğini belirterek, yerel seçim sonrası İlkadım Belediyesinde yaşanan gelişmeleri ve Erdoğan Tok'un son günlerde yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 

Kin ve nefretle bir yere varılamayacağını söyleyen Necattin Demirtaş, "Erdoğan beye şunu tavsiye ediyorum.  Bu işleri bıraksın. İşine baksın, hizmet etsin millete. Bu kadar kin ve nefretle biryere varılamaz. Eğer siyaset yapıyorsa hizmet üretmeye baksın. Öyle abuk sabuk şeyler söylüyorki insan utanç duyuyor. Lüzümsuz laflarla bir yere varması mümkün değil. Kaynakçıyı çöpe vermiş böyle bir şey olamaz. Bizde borç bıraktık. Teslim alırkende borçla almıştık. Bizim 98 trilyon borcumuz 172 trilyon varlığımız vardı. Böyle teslim ettik. İnsanlarda kurumlarda mevcut varlıklarıyla zenginliklerini ifade eder. Belediyeyi zora sokan piyasa borcudur. Biz 12 trilyon lira piyasa borç bıraktık alırkende 26 trilyon borçla aldık. Belediye de borç olur. Bizden önceki başkan olan vergi sigorta borçlarını ödemediği gibi bizim dönemimizde 60 trilyon borç ödendi. 1200 civarında personel var. Belediye mevcut yapısıyla fazla personel çalıştırarak hizmet üretme şansı yok. Eğer Erdoğan bey, 2019 yılında vergi sigorta ödemezse bu borcun üzerine vergi sigortadan 90 trilyon borç daha ilave olacaktır. Borç yapmış diye bakılması doğru değil. İlkadım belediyesinde 15 yılda yapılamayan yol kaldırım asfalt çalışması yaptım. Girmediğimiz sokak kalmadı. Hizmet alıyorsanız bir bedeli olacaktır. Belediye 20 yıllık borç yapmış diyor. Erdoğan bey bu işleri bıraksın söz verdi bir tane insan çıkartmayacağım dedi. Şuanda işe gelmediğini iddia ederek 35 kişiyi çıkartmış" dedi.

İşçilerin çıkarılmasına üzüldüğünü vurgulayan Demirtaş, haber55'e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.
"En çok üzüldüğümde Ahmet Okuyucu'nun Necmi Akkoyunlu'nun ve benimde makam şoförlüğünü yapmış adamı çöpe vermiş. O kadar üzüldümki. İnsan bu kadar kin ve nefretle biryere varamaz. Kendine oy veren vermeyen herkesin başkanı olması lazım. Allah'ın da bir hesabı var. Eğer siyaset yapıyorsa hizmet üretmeye baksın. Bizim herşeyimiz açık. Kasayı boşaltmış diyor. Ben müffettiş görmüş adamım. Kasayı boşalttı ne demek. Benim vicdanım müsterif. Şu sokaklarda başımız dik olarak geziyoruz. Belediye başkanlığı benim olmazsa olmaz değil. Partili olan olmayan bana oy veren herkesden Allah razı olsun. Hakkım varsada hepsine helal ediyorum. İşine gücüne baksın luzümsüz laflarla bir yere varamaz. Yanlış işin içinde bu zamana kadar olmadım, bundan sonrada olmam. İnsanlar onur ve şerefiyle yaşar. Umarım kendini toparlar."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.