• İHSANBAŞKAN

Davutoğlu; 'Gün teröriste karşı omuz omuza verme günüdür'

SİYASET Haber Girişi : 01 Nisan 2015 00:28
Davutoğlu; 'Gün teröriste karşı omuz omuza verme günüdür'
Gün teröre karşı bir olma, teröre karşı omuz omza verme günüdür. Herkes sorumluluğunu bilmeli, herkes bu ülkenin istikrarının, güveninin, güvenlik ortamının hepimiz için gerekli olduğunu zihinden çıkarmamalıdır.
 ZAMAN OMUZ OMUZA VERME ZAMANIDIR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsvcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaşamını yitirmesine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz devlet olarak bu saldırıyı sadece değerli savcımıza Sayın Mehmet Selim Kiraz'a yönelik bir saldırı olarak değil, aynı zamanda Türk yargısına, Türk demokrasisine, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza dönük bir saldırı olarak görüyoruz. Seçim öncesinde bu tür provokatif terör eylemlerine yönelinebileceği her zaman varit olmuştur. Buna karşı da toplumumuzu, bütün toplum kesimlerimizi sükunete, teenniye ve bu tür alçakça saldırılar karşısında birlik ve beraberliğe davet ediyorum.

Farklı yaklaşımlar, siyasi görüşler içinde olunabilir. Değişik hukuk anlayışları içinde olaylara yaklaşabiliriz. Bunları medenice tartışırız ama şu an itibarıyla kahraman bir savcımızın şehit düşmesine yol açan bu terör eylemi karşısında, bütün bu farklılıkların unutulup omuz omuza verme vaktidir.

Teröristlerin kimliklerinin tespit edildiğine işaret eden Davutoğlu, "Teröristlerin kimlikleri tespit edildi. Şafak Yayla Zonguldak 1991 doğumlu, Bahtiyar Doğruyol, Ardahan 1987 doğumlu" dedi.

"Tedbirler alınacak"

Başbakan Davutoğlu, "Sadece avukatlarımızla ilgili hususlar değil, şu ana kadar adalet saraylarında özel güvenlikle sağlanmış güvenlik şartlarının bundan sonra emniyet birimlerimizce daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve belki de doğrudan emniyet birimlerimizce sağlanması konusunda da gerekli tedbirler alınacak. Teröre karşı mücadele hususunda mekan ve şahıslarla ilgili herhangi bir farklılık gözetmeksizin ne tedbir gerekiyorsa, bu tedbirler alınacaktır" diye konuştu.

"Dayanışma ruhuna uygun düşmemiştir"

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, olayın ardından Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlara ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun olay olur olmaz attığı tweetler, gerçekten biraz önce zikrettiğim dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Daha olayın arka planı bilinmeden, olayın gerçek veçhesiyle ilgili herhangi bir işaret fark edilmemişken, Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler maalesef son derece provokatif bir ortamın doğmasına da sebebiyet vermiştir.

Bütün bu açıklamalara rağmen yine de Sayın Kılıçdaroğlu'na da sesleniyorum, bugün tweetlerle bu teröristleri neredeyse özgürlük kahramanı gibi gösteren bazı medya mensuplarına ve bazı kesimlere de sesleniyorum: Gün teröre karşı bir olma, teröre karşı omuz omza verme günüdür. Herkes sorumluluğunu bilmeli, herkes bu ülkenin istikrarının, güveninin, güvenlik ortamının hepimiz için gerekli olduğunu zihinden çıkarmamalıdır."

"Kesintinin arkasındaki sebep ortaya çıkarılacak"

Davutoğlu ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisinin ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Elektrik kesintisinin arkasındaki sebepler, her ne surette olursa olsun ortaya çıkarılacak. Bunun çok teknik bir arızadan kaynaklanmadığı kanaati hakimdir. Yazılım sistemiyle ilgili ve diğer faktörler gözönünde bulundurularak, soruşturma tamamlandığında kamuoyumuza bilgi sunulacak. Şu an itibarıyla Türkiye'nin bütününe elektrik sunulmuştur, elektrik kesintileri tamamıyla durmuştur. Enerji Bakanımız ile de Ankara'ya gelir gelmez görüşeceğiz. Gerekli soruşturmalar, araştırmalar yapılacak. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için de hangi tedbir gerekiyorsa alınacak."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.