CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖYLE BİR MİSAL VERDİ Kİ

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Nisan 2019 17:36
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖYLE BİR MİSAL VERDİ Kİ
Erdoğan yaptığı konuşmasında Bağdat'ı yağmalayan Hülagü Han ile alim Kadıhan arasında geçen diyaloğu anlattı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SEÇİM YORUMU

Erdoğan yaptığı konuşma seçim sonuçlarını da değerlendirerek Bağdat'ı yağmalayan Hülagü Han ile alim Kadıhan arasında geçen diyaloğu anlattı. 

HÜLAGÜ HAN - KADIHAN DİYALOĞU


Cumhurbaşkanı Erdoğan Bağdat'ı yağmalayan Moğol İmparatoru Hülagü Han ile alim Kadıhan arasında geçen kıssayı da katılımcılarla paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hülagü Han'ın, alime yönelttiği "Beni buraya getiren sebep nedir?" sorusuna alimin de "Seni buraya bizim amellerimiz getirdi. Allah'ın verdiği nimetlerin kıymetini bilemedik, zevk ve sefaya daldık, makam mevki mal peşindeydik. Allah da nimetlerini geri almak üzere seni gönderdi" cevabını verdiğini anlattı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, aktardığı kıssa üzerine, "Ne demek istediğimi anlıyor musunuz?Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız ve birbirimizi Allah için seveceğiz. Sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini bilemez, nankörlük yoluna saparsak akıbetimiz eninde sonunda böyle olur. Şükrümüzü eksik etmez, çok çalışır, kardeşliğimize sahip çıkarsak inanın dünyanın en güçlü ordularını toplasalar, getirseler de bizim karşımızda duramaz" dedi.


İŞTE O KONUŞMA

https://www.youtube.com/watch?v=PrvS-GKbhg4

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.