• İHSANBAŞKAN

ÇİFTLİKTE PARKOMAT DÜZENLEMESİ YERİNDE BİR KARAR

SAMSUN HABER Haber Girişi : 17 Ekim 2020 06:24
ÇİFTLİKTE PARKOMAT DÜZENLEMESİ YERİNDE BİR KARAR
Çiftlik Caddesinde yeni uygulamaya başlanan parkomat düzenlemesi araç trafiğinin rahatlaması bakımından yerinde bir karar olarak görüldü.

BURASI ÇİFTLİK CADDESİ CAMPİNG PARKI DEĞİL 


YAPILAN YENİ DÜZENLEME DOĞRUDUR


Samsunun en işlek caddelerinden birisi olan Çiftlik Caddesinde uygulanan Parkomat ücretlerine yeni düzenleme getirildi. Yeni ücretlendirme ile ilgili zam eleştirileri yapan vatandaşların yanısıra : "Burası Çiftlik caddesi camping alanı değil. Alınan kararı yerinde buluyoruz. Park eden araçlar kısa süreli kalmalı. Bu alanı daha fazla işgal etmemelidir. Samsun Büyükşehir Belediyesinin parkomat konusunda yaptığı düzenleme gayet doğrudur. Kararı yerinden buluyoruz" diyerek düşüncelerini ifade ediyorlar. 


FİYATLARA YENİ DÜZENLEME GETİRİLDİ

 

Caddede park yeri için yeni dönem başladı.Yeni sistem ile birlikte fiyatlarda 2 katına çıktı. Araç park alanını 15 dakika işgal ederse ücret alınmayacak. Şu anda 1 saatlik park ücreti 5 lira olan park ücreti ise 10 TL'ye çıkarıldı. 


Samsun 'da bir süre önce yeniden trafiğe açılan ve parkomat cihazlarının konulduğu İstiklal (Çiftlik ) Caddesi'nde  zam iddialarıyla ilgili  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir  açıklama yaptı:


BAŞKAN MUSTAFA DEMİR: 'DERDİMİZ ZAM YAPMAK DEĞİL 

ÇÖZÜM BULMAK' 


Konuya ilişkin açıklama yapan Mustafa Demir; '' Şu an Çiftlikte araç konusunda bir rahatlama oldu. Cadde eski dokusuna kavuşmaya başladı. Bu sefer mecvut haliyle insanlar arabalarını bırakıyor, iki üç gün arabaları orada kalıyor. Bunun önüne geçmek için düzenleme yaptık. Bizim derdimiz zam yapmak değil. Orada ki gün boyu sorumsuzca parklamayı kaldırmak için düzenleme yaptık." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.