• İHSANBAŞKAN

Çiftlik Caddesi Masaya Yatırıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 22 Ocak 2015 21:31
Çiftlik Caddesi Masaya Yatırıldı
Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan Çiftlik Caddesi'nin yabancıların istilasına uğradığını belirterek esnafın sorunlarının çözümü için önlem almak gerektiğini söyledi.
Çiftlik Caddesi Masaya Yatırıldı

Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan Çiftlik Caddesi'nin yabancıların istilasına uğradığını belirterek esnafın sorunlarının çözümü için önlem almak gerektiğini söyledi.

Çiftlik Caddesi Koruma ve Güzelleştirme Derneği yönetim Kurulu üyeleri dün düzenledikleri kahvaltı eşliğinde caddenin sorunlarını tartıştı. Her hafta düzenli olarak toplantı yaptıklarını belirten Başkan Karahan, "Bu toplantımızın amacı, birbirimizle olan ilişkileri kuvvetlendirmek, caddenin sorunlarını ve çözüm yollarını konuşmak. Dernek olarak Caddenin daha iyi hale gelmesi için belli bir çaba içerisindeyiz. Fakat diğer esnaf arkadaşlardan gereken yardımı görememek bizleri üzüyor" dedi.

CADDEYİ YABACILAR İSTİLA ETTİ
Çiftlik Caddesi'nin tamamen yabancıların istilasına uğradığını kaydeden Başkan Karahan, "Yabancılar Şubesinin Çiftlik Caddesinde olması ve 5 ay önce caddedeki sıkıntıyı dile getirmemize rağmen halen şubenin yerinin değiştirilmemesi esnafımızı sıkıntıya soktu. Bizler yabancılara karşı değiliz fakat, gruplar halinde kümeleşmeleri ve kalabalık şekilde gezmeleri özellikle bayanlarımızı rahatsız ediyor ve eskisi kadar caddeye gelmelerine engel teşkil ediyor.  Cadde esnafının iş yaptığı saatler özellikle akşam saatleri olurken yabancılardan dolayı tedirgin olan yerli halkımız caddeye uğramaya çekiniyor. Daha kör bir noktada bu işlemler yapılabilir ve Çiftlik Caddesi onların adresi haline getirilemezdi" diye belirtti.

"BİRLİK VE BERABERLİK YOK"
Caddede birlik ve beraberliğin yaşanmadığını dile getiren Karahan, "Bir Piazza veya Bulvar AVM'de tüm esnaf AVM'nin sorunları için ele ele vererek çalışmak zorunda ama bizim burada gönüllülük esas olduğu için esnaftan çok fazla destek göremiyoruz. Çiftlik Caddesinde 150 civarında esnaf varken derneğimize üye olan ise 80 esnaf var. Bu sayının artması ve sorunların el birliği ile halledilmesi için yönetim kurlu arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Kurumsal firmalarında oluşumun içerisinde olmasını isterken genel merkezlerini bahane göstererek oluşumun içerisine girmiyorlar" diye konuştu.

"BİRAZ İNSAFLI OLUN"
Karahan, "Caddede sürekli bir değişim yaşanıyor. İşyerleri boşalıyor ve yeni kiracılarla doluyor. Caddemiz tam manasıyla oturmadı. Caddenin oturması için biraz daha zaman olduğu kanaatindeyim ve bu da 2016 yılını bulacaktır. Daha önce insanlar vermiş olduğu kiraların karşılığında para kazanıyorlardı, şimdi ise verdikleri kiraların karşılığında para kazanamıyorlar. Eski para kazanma devirleri bitti. İşyeri sahiplerini biraz insaflı olmaya davet ediyorum" dedi.

PİYASALAR ÇOK DURGUN
Genel olarak piyasalarda durgunluk yaşandığını ifade eden Başkan Karahan, "Ekonomik sıkıntılardan dolayı piyasalarda bir durgunluk yaşanırken yeni AVM'lerin açılması, pastanın bölünmesi işlerimizi büyük oranda etkiledi. Eski esnafımızın da kendini yenilememesi, değişime ayak uyduramamasından dolayı maalesef iş potansiyelimiz düştü. Caddemizin güvenliği konusunda emniyetten büyük destek gördük ve hem sivil hem de resmi polislerin caddemizde sürekli devriye atmaları caddemizin asayişine büyük katkı sağladı. Bunun yanı sıra zabıta ekiplerinin temizlik konusunda sigara izmaritini yere atanlar konusunda cezai işlemleri kısa bir süre yapıldı fakat devamlılığı sağlanmadı. Eğer bunun devamlılığı olsaydı caddemizin temizliğine de büyük katkısı olacaktı" şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.