CHP ilginç formülleri devreye sokacak

SİYASET Haber Girişi : 21 Temmuz 2012 13:58
CHP ilginç formülleri devreye sokacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini iktidara taşıyacak sihirli formülleri açıkladı. İşte Kılıçdaroğlu'nun iktidar formülü...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini iktidara taşıyacak sihirli formülleri açıkladı. İşte Kılıçdaroğlu'nun iktidar formülü...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni dönemde bütün politikalarını “iktidar olma hedefi” üzerine kuracaklarını belirterek, bu hedefin gerçekleşmesi için “halka dokunan, güler yüzlü, ekonomi ve sosyal politikaları ön plana alan, sandık bazında örgütlenmemodeline” geçeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada 34. Demokrasi ve Değişim Kurultayı’yla CHP’de birlik ve beraberliğin pekiştiğini, bu yüzden artık içe dönük değil, dışa dönük, iktidar olmayı kendisine şiar edinen yeni bir parti politikasını hayata geçireceklerini söyledi.

CHP Lideri, partisini iktidara taşıyacak sihirli formülleri ise şöyle sıraladı:

ÖNCE SEVGİ

CHP’de sevgi egemen olacak. Sevgisizlik kültürünü yok edeceğiz. Demokratik kültür içinde herkes yarışacak ama yarıştan galip gelenin elini kaybeden önce kaldıracak.

SEVİMLİ YÜZ

Evler ziyaret edilirken elleri boş gidilmeyecek, bir ayağının altında CHP, diğer ayağının altında “altı ok” olan ayıcık veya başka oyuncaklar olacak. Bunları dağıtacağız. Sevimli bir yüzle, bir armağan ya da karanfille vatandaşa gidilecek.

DOKUNAN CHP

Halkta karşılığı olan, halka dokunan bir parti olacağız. Bunun için il başkanından başlayarak, partinin en üst karar organına kadar bütün kademelerde halkta karşılığı olan kazanacak. Halkta karşılığı olan milletvekili olacak.

YENİ MODEL

Sandık bazında örgütlenmemodeline geçiyoruz. Türkiye’deki toplam 200 bin sandığın her birinden en az 2 kişi sorumlu olacak. Her sandıkta kimlerin oy kullandığı, nerede oturduğu, ailede kaç kişi olduğunu sandık görevlisi bilecek. O sandıkta bize daha önce 5 oymu çıkmış, yeni seçimde 10 oy çıkarsa başarılı, çıkmazsa ‘Kusura bakma sen başarısız oldun’ diyeceğiz.

"PARTİYİ GERÇEK ANLAMDA HALKIN PARTİSİ YAPACAĞIZ"

ORTAK SES

Partiyi gerçek anlamda halkın partisi haline dönüştüreceğiz. Bunun için en alttan genel başkana kadar, herkes ortak ses çıkaracak. Bunun bize getireceği olağanüstü sinerji olacak. Türkiye’nin her tarafında sorunlara kilitlenmiş, çözüm üreten bir parti olacağız.

GÜVEN VEREN

Toplumun, ‘Evet bunlar bu işi yaparlar’ diyeceği bir güveni oluşturmamız lazım. O güven bizim için çok önemli. Geçmişte özellikle ekonomi alanında CHP’nin halkın belleğinde kalmış başarıları yoktur. Ekonomi alanında CHP’nin ben şunu yaptım, şu önemli kararlara imza attım gibi net bir başarısını görmek mümkün değildir.

YENİ POLİTİKA

Bize halkın şans vermesini istiyoruz. Yeni dönemde bu çerçevede ekonomi ve sosyal politikaları öne çıkaracağız. Türkiye’nin üretmesi gerekiyor. Zenginleşmenin kaynağı üretimden geçiyor. Üretilenin de hakça paylaşılması lazım.


YENİ PROFİL

Yeni dönemde Parti Okulu’nu etkin kullanacağız. Kendisine güvenen, bugünü iyi okuyan, halkta saygı uyandıran yeni bir CHP profili çıkarmaya çalışacağız.

Habertürk

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.