• İHSANBAŞKAN

CHP-HDP dayanışmasını belgelediler

SİYASET Haber Girişi : 18 Mayıs 2016 01:15
CHP-HDP dayanışmasını belgelediler
Meclis'te hakkında fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için ilk oylama sona ererken,CHP'ye duyulan tepki TerörDestekçisiCHP etiketiyle Türkiyegündemine girdi
Oylama sonrası CHP'ye sosyal medyadan sert tepki

Meclis'te hakkında fezlekesi olan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması için ilk oylama sona ererken,'ye duyulan tepki #TerörDestekçisiCHP etiketiyle gündemine girdi

CHP HDP SAFINDA YER ALDI

 Genel Kurulunda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin geneli üzerinde görüşmeler tamamlandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin, teklifin geneli üzerindeki sorularını yanıtladı.

Teklifin geneli üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerine geçilmesi için gizli oylama yapıldı.

348 "EVET" OYU ÇIKTI

Gizli oylamaya 536 milletvekili katıldı. Oylamada; 348 milletvekili kabul oyu kullanırken, 155 ret oyu çıktı. 8 milletvekilinin çekimser kaldığı oylamada, 25 oy da boş çıktı.


Oylama sonrasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da başlatılan #TerörDestekçisi etiketiyle de CHP'ye sert tepki gösteriliyor.

Kullanıcılar, dokunulmazlıkların kaldırılmasına HDP ile birlikte CHP'nin de "hayır" oyu vermesi üzerine CHP milletvekillerini 'nin PKK'ya karşı yürüttüğü terörle mücadeleye ihanet etmekle suçluyor.

İşte o mesajlardan bazıları:

"AK PARTİ'NİN DOKUNULMAZLIK TEKLİFİNE EVET DİYECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Nisan'da CNN Türk'e konuk olduğu Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında ise dokunulmazlık teklifine 'evet' diyeceklerini söylemişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.