ÇERKEZ EKREM KAHRAMAN DEĞİL BİLAKİS

SAMSUN HABER Haber Girişi : 04 Mart 2019 08:55
ÇERKEZ EKREM KAHRAMAN DEĞİL BİLAKİS
İstanbul'dan Havza'ya Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Pontus'a Darbe isimli kitabın yazarı Emekli Eğitimci Araştırmacı Yazar Sıtkı Kayaoğlu Çerkez Ekremin kahramanlıkla ilgisi yoktur. Bu yanlıştan dönün dedi.
KAYAOĞLU: ÇERKEZ EKREM KAHRAMAN DEĞİL BİLAKİS ÇETE İŞBİRLİKÇİSİDİR

İstanbul'dan Havza'ya Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Pontus'a Darbe isimli kitabın yazarı  Emekli Eğitimci Araştırmacı Yazar Sıtkı Kayaoğlu; " Çerkez Ekremin kahramanlıkla ilgisi yoktur. Bu yanlıştan dönün. Çerkez Ekremi kahraman gösterenler suç işliyor. Tarihi tahrip etmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Tütün İskelesi önünde Atatürkü Samsunda karşılayanlar arasında gösterilen Çerkez Ekrem adına Kavak'ta bir park bulunuyor. Ayrıca Kavak Karlı köyünde bulunan mezarına da kaide yapılarak resmi açılışı gerçekleşmiş.

HATIRLATMA !!!!
Büyük Şehir Belediye Başkan adaylarımızdan birisi dernek ziyareti sonucunda gazetede yazılan yazı üzerine bir konuyu açıklamak zorunda kaldım.

Samsun’a Çerkez ETHEM’in heykelini yapacağım diyor. Başkanım seçim arifesi elbette bazı sözler vereceksin ama kastedilen şahıs Çerkez Ethem değil Çerkez Ekrem’dir. Bu şahsın Milli Mücadele ile alakası da yoktur. Kavak Bölgesi çetesidir. Milli çete olayına karşı çıktığından öldürülmüştür. Yabancılar pazarının önüne balmumu heykeli de yapılmıştır. 
Bu heykel ile ilgili BİMER, Samsun Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılan itiraz sonunda yapılan incelemeye göre Mustafa Kemal’i Canbolatoğlu Ekrem’in karşılamadığı şeklinde incelemeye verilen Belediye Kültür Müdürlüğü 10.07.2015 tarih ve 1990 sayılı cevabi yazısı vardır. Bu konu derinlemesine incelenmiştir. 

-Dr. Halit Eken Bey’in Kapanızade Hamit Bey kitabının 520 ….540 sayfaları 
-1994 OMÜ Merkez Kütüphanesi “19 Mayıs ve Milli Mücadelede Samsun Sempozyumu “ 33…..39 sayfaları 

-Milli Mücadele yıllarında Samsun’da vaaz ve Müderris Hasan Umur Bey’in “Samsun’da Onbeş Sene” adlı kitabının 9 sayfasında,

- Alexander Papadopulos’un “Kara Kitap” 222 sayfasında zikredilen zat gayet açık olarak anlatılmaktadır.

Ayrıca Milli Mücadele ile yerlerle ilgili kararları Kültür Müdürlüğü, OMÜ kurullarından geçmektedir. 

Bizler Milli Mücadele kahramanı aramaktayız. İster Çerkez, İster Arnavut, İsterse Türk olsun kim olursa olsun saygı duymak zorundayız. 

UNUTULAN VE ADI ANILMAYAN ÇAKALLI’DAN ÇERKEZ SAİT VAR. Çerkez Sait 6 arkadaşı ile İngiliz siyasi temsilcisi Yüzbaşı Hurst ve askerlerini Kavak Çalbaşı (Minos) yakınlarında 
11. Haziran 1919 günü tepeden tırnağa soyarak Samsun’a çıplak vaziyette göndermiş. Çerkezler böyle bir kahramanın heykeli yerine Av. Erdoğan Canbolat’ın hatırı için ilgisi olmayan şahısla uğraşıyorlar. 

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇAKALLI’YA ÇERKEZ “SAİT” VE ARKADAŞLARININ HEYKELLERİNİ YAPALIM.
Listeleri mevcuttur. 

Kurtuluş Yolu’na gelince Mustafa Kemal eski Ankara yolundan gitmiştir. Unkapanı ile alakası yoktur.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.