Canik'ten engellilere Engelsiz Kafe ve Park

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 29 Aralık 2014 14:36
Canik'ten engellilere Engelsiz Kafe ve Park
Canik Belediyesi engelli vatandaşlar için süper bir projeyi hayata geçiriyor.Kuzey Yıldızı'nda projelendirilen ve Karadeniz'de ilk olan Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park' çalışmaları başladı. Başkan Genç, "7'den 77'ye herkes için bir şehi

Canik'ten engellilere Engelsiz Kafe ve Park

Canik Belediyesi engelli vatandaşlar için süper bir projeyi hayata geçiriyor. Kuzey Yıldızı'nda projelendirilen ve Karadeniz'de ilk olan "Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park" çalışmaları başladı. Başkan Genç, "7'den 77'ye herkes için bir şehir hedefliyoruz" dedi.

Canik Belediyesi Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirerek engelli vatandaşlar için kafe ve park yapıyor. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde hayata geçirilen Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park çalışmaları başladı. Yepyeni Canik hedefiyle yola çıkılan yeni dönem projeleri arasında yer alan kafe ve park çalışmalarını yerinde inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Genç, proje tamamlandığında engelli vatandaşların harika bir kafe ve parka kavuşacağını söyledi.

7'DEN 77'YE HERKES İÇİN ŞEHİR

Belediye olarak hedeflerinin herkes için bir şehir ortaya çıkarmak olduğunu belirten Başkan Genç, "Eğer bir şehirde eksiklikleri giderirseniz o şehir yaşanabilir olur. Şehirlerin yarıştığı günümüzde ilçemizi 7'den 77'ye herkese hitap eden, eksiksiz ve engelsiz bir şehir için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu bakımdan çalışmalarını başlattığımız Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park önemli yer tutuyor" dedi.

2015'TE TAMAMLANACAK

Engelsiz Kafe'nin tüm engelli vatandaşlara hitap edeceğini ifade eden Genç, "Burada engelli insanlarımız görev yapacak. Yine engelli kardeşlerimiz ürettikleri ürünleri burada satışa sunabilecek veya sosyal etkinlikler yapabilecek. Aynı zamanda Engelsiz Parkta da çocuk parkı, fitness alanı, oturma alanları, teras alanı ile engelsiz kullanabilecek. Engelsiz kafemizi ve parkımızı 2015 yılı içerisinde tamamlayacağız ve engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Toplam 3100 metrekare alan içerisinde hayata geçirilecek projenin 90 metrekaresi Engelsiz Kafe, diğer kısmı ise teras alanı, engelsiz çocuk parkı, fitness alanı, oturma alanları, otopark ve yeşil alan olacak.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.