Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti

SİYASET Haber Girişi : 31 Ağustos 2015 20:51
Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti
1 Kasım'da yapılacak erken seçimde milletvekili adayı olabilmek için bazı isimler istifa etmeye başladı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Bitlis'te yaklaşık 2 yıldan bu yana görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk de görevini bıraktı.

ŞANLIURFA BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç, bugün 

İçişleri Bakanlığı'na görevinden istifa ettiğine dair dilekçeyi verdi.

1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Güvenç, "Seçimler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettim. AK Parti'den memleketim olan Kahramanmaraş'ta aday adaylığı için başvuru yapacağım" dedi.

MERKEZE ALINAN BİTLİS ESKİ VALİSİ ÖZTÜRK, İSTİFA ETTİ
Bitlis'te yaklaşık iki yıldır görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk, görevinden istifa etti. Ankara'daki yeni görevine bugün başlayan Öztürk, Merkez Valiliği görevinde 10 dakika kalarak bu görevinden istifa etti. Öztürk'ün 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere istifa ettiği öğrenildi.

HDP'DE GÜL, MHP'DE KOÇYİĞİT İSTİFA ETTİ
İzmir'den meclise iki milletvekili gönderen HDP'de tek bürokratik istifayı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor olan Zeki Gül verdi. Görevinden isitifa eden Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yalçın Koçyiğit de MHP'den adaylık şansı arayacak.

7 Haziran seçimlerinde İzmir'den meclise iki milletvekili gönderen HDP'de İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor olan Zeki Gül HDP'den milletvekili adaylığı için istifa etti. 7 Haziran seçimlerinde 1. bölge 3. sıradan aday gösterilen Gül'ün 2. sıradan aday gösterilmesi bekleniyor. Mecliste dört milletvekili ile temsil edilen MHP'de 7 Haziran'da 4. sıradan aday olan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök istifa etmedi. Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yalçın Koçyiğit istifa etti.

RTÜK'TE İSTİFA

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, 1 Kasım seçimlerinde aday adayı olmak için istida etti. Öztunç, CHP'den aday olmak için başvuracak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.