• İHSANBAŞKAN

Bütün dünya karşı gelse de ben Allah yolundan ayrılmayacağım

DÜNYA Haber Girişi : 10 Mayıs 2016 19:08
Bütün dünya karşı gelse de ben Allah yolundan ayrılmayacağım
Bangladeş rejiminin,1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında bazı olaylardan sorumlu tutarak hakkındaki idam kararını onadığı Cemaat-i İslami Partisi lideri Mevlana Mutiur Rahman Nizami(71),'Bütün dünya karşı gelse de ben Allah yolundan ayrılmayacağ

Bangladeş rejiminin, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında bazı olaylardan sorumlu tutarak hakkındaki idam kararını onadığı Cemaat-i İslami Partisi lideri Mevlana Mutiur Rahman Nizami (71), "Bütün dünya karşı gelse de ben Allah yolundan ayrılmayacağım" diyerek meydan okudu.

Muslim Port sitesi, Bengladeş rejiminin geçtiğimiz günlerde hakkında verilen idam cezasını onadığı Cemaat-i İslami Partisi lideri Mevlana Mutiur Rahman Nizami'nin biyografisini yayınladı. Çaarpıcı bilgilerin yer aldığı özel haberi sizlerle paylaşıyoruz:

Ghulam Azam, Abdulkadir Molla, Muhammed Kamaruzzaman ve Ali Ahsan Mücahid idam edilerek şehid edildi.

Zulümle beslenen Bangladeş hükümeti ve onların mahkemeleri şimdi de Mevlana Mutiur Rahman Nizami için idam kararını onadı. Bir insana sırf Müslüman diye düzmece suçlar isnat edenleri sonra da hukuku keyiflerine göre ayarlayıp adaletten sapanları Allah elbette başıboş bırakıcı değildir. Beklesinler bakalım, Allah hesap soranların en hayırlısıdır.

Peki Mevlana Nizami ne yaptı da, Hindistan'ın ve Siyonizm'in bir numaralı düşmanı ilan edilmiş ve birilerinin kuklası olan hükümet tarafından idamı istendi?

Cevabı onun hayatında aramak icap eder;

Dünya İslami hareketinin lideri ve Bangladeş Cemaati İslami'nin Genel Başkanıdır Mevlana Nizami. 31 Mart 1943'te Bangladeş'in Pabna ilinde dünyaya gelmiştir. Dünya çapında tanınan bir lider, bir düşünür, bir yazar, bir İslam Âlimidir.

Doğu Pakistan'ın en büyük medresesi olan Dakka Aliye medresesinde okumuş ve ülke genelinde yapılan hadis sınavında ikinci olmuştur. Hint Alt Kıtasının en büyük üniversitesi olan Dakka üniversitesini ise birincilikle bitirmiştir.

Şu an 72 yaşında olan Mevlana Nizami "The Royal Islamic Strategic Studies Centre " adlı kuruluşun araştırmalarına göre dünyanın en etkili ve sözü dinlenen 50 insanından biridir.

Daha lisedeyken vazife şuuruyla Cemaati İslami'nin öğrenci teşkilatı olan İslami Cemiyeti Talaba grubuna Pakistan'da katılmış, daha sonra bu hareketin genel başkanlığını yapmıştır.

50 yıllık siyasi hayatında herkes tarafından sevilen ve kimseye bir kere olsun kötü söz söylemeyen Mevlana Nizami için arkadaşları "Biz onun yanına gidince saygıdan dolayı bir şey söyleyemezdik" demişlerdir.

Oldu olası ümmetin dertleriyle dertlenmiş ve yarım asırlık siyasi hayatında insanlığın başarısı için, Bangladeş'ten yoksulluğu kaldırmak ve adil düzenin temeli olan İslami bir nizamı getirmek için çalışmalar yapmıştır. Yaptığı çalışmalardaki iyiliği ve güzelliği gururlarına yediremeyenler tarafından hapislere atılmış işkenceler görmüştür. Ardı arkası kesilmeyen solcu saldırılarda kaç defa ağır yaralar almışsa da, amcası Ebu Talib'e "Ey amca! Güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseler, ben yine bu dinden, bu tebliğden vazgeçmem. Ya Allah bu dini hâkim kılar, yahut ben bu uğurda canımı veririm." buyuran Efendimiz'i hayatının her alanında örnek aldığının göstergesi olan şu sözleri söylemiştir:  

"Benim vücudumda bir damla kan bile kalsa ben o kanı Allah yolunca cihad için kullanacağım ve tüm dünya karşı gelse de ben bu yoldan ayrılmayacağım."

1991 ve 2001 yıllarında milletvekili seçilmiş ve 2001-2006 döneminde ülkenin refahı için yaptığı çalışmalarla iki defa en iyi bakanlık ödülünü almıştır. Ülkesine 2000 yeni fabrika kurmuş ve Bangladeş'i kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilen bir seviyeye yükseltmiş ve dışarıdan yiyecek alımının önüne geçmiştir. Bangladeş'in kendi kendine yetmesi ise Hindistan'ı çok rahatsız etmiş ve zulüm ehli yine planlar hazırlayıp tuzaklar kurma yolunu seçmiştir.


Hakkında idam kararı verilen Cemaati İslami Lideri Mevlana Rahman Nizami'nin işkence sonrası hapise gönderilrken çekilen fotoğrafı

Bangladeş'in en zeki siyasetçilerinden olan Mevlana Nizami bir âlim olarak da herkes tarafından tanınmaktadır. Ona düşman olanlar bile sırf âlim ve çok iyi bir insan olduğu için ona saygı göstermişlerdir. 1967-1968 e kadar İslami Cemaati Talaba Pakistan'ın Doğu Pakistan başkanlığını yaparken Pakistan eğitim sisteminin İslami bir eğitim sistemi olması için çalışmalar yapmış ve onun liderliğinde çok büyük başarılara imza atılmıştır. 1969-1971 de ise İslami Cemaati Talaba Pakistan'ın Genel Başkanlığı görevindeyken, o zamanın Pakistan'ında en etkili olan sol hareketten üniversiteli gençleri kurtarıp oluşuma katarak görevini başarıyla yerine getirmiştir.

Pakistan ile Bangladeş ayrıldıktan sonra Bangladeş Cemaati İslami'ye katılmış ve Merhum Şehit Lider Ghulam Azam'ın liderliğinde Bangladeş halkının İslami ve siyasi bilinç kazanması adına yapılan çalışmalarda hep önde gelen isimlerden olmuştur. 1971'den 1980'e Dakka İl Başkanı, 1980-1989 yılları arasında ise Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1989'a gelindiğinde Genel Sekreterlik görevine ve 2000 yılında ise Genel Başkanlığa seçilmiştir.

Ülke Genelindeki Hizmetlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Tarım bakanı olduğunda ülkenin kalkınma ve refahı için yatırımlar yapmıştır.

2. Açlık ve sefaleti ortadan kaldırmak için o zamana dek kimsenin yapmadığı kalkınmayı sağlamış ve böylelikle Bangladeş kendine yeten bir ülke olmuştur. Onun yaptığı çalışmalarla Bangladeş kendine yetmekle kalmayıp eskiden ithalat yaptığı ülkelere ihracat yapan bir ülke haline gelmiştir.

3. Ahlaksız sinema filmlerinin yasaklanması için çok uğraş sarf etmiştir. Hindistan'ın kültüründen ve sinemasından Bangladeş'teki Müslümanları korumak için kültür hareketine öncülük edenler arasında yer almıştır.

4. Faizsiz İslami Bankayı kurmuş, SGK ve diğer finans kurumlarındaki faizi kaldırmak için alternatifler üretmiştir.

5. Ülkeye alkol girişini yasaklamıştır.

6. Medrese eğitiminin yaygınlaştırılması için sayılarını artırmış ve daha kaliteli bir eğitim için medrese bütçesini 10 katına çıkarmıştır.

Yaptığı çalışmalarla daima sevilen, sayılan ve takdir edilen Mevlana Nizami 1991'de, bir zamanlar talebe olduğu Dakka Üniversitesine rektör tarafından bir program için davet edilmiş fakat bu programda solcu gruplar tarafından saldırıya uğrayarak ağır şekilde darp edilmiş ve birçok bıçak yarası almıştır. Bu saldırıda aldığı yaralar 1,5 yıl gibi bir zamanda iyileşirken o yeniden görevinin başına dönmüştür. Sadece solcu gruplar değil, din düşmanı polisler tarafından da darp edilip işkence gören Mevlana Nizami 2007'de tutuklanmış ve 3 ay hapis yatmıştır. 29 haziran 2010'da ise düzmece bir suçla tutuklanmış ve hapse konulmuştur.

Eserlerinden bazıları ise şunlardır:

Kur-an'ın Tanımı

İslami Hareket ve Teşkilat

İslami Hareketin Problemleri ve Çözümleri

Demokrasi ve İslami İnkılap

Kur'an, Ramazan ve Takva

Allah Yolunda İnfak.

İslami Hareketin Yolu ve Malzeme.

Allah'a Nasıl Yakınlaşacağız?

Kur-an'a Göre Mü'min'in Hayatı

İkamete Dinin Görevi

İslami Hareketin Önündeki Engeller ve Çözümler

İslami Sosyal İnkılap

Ve daha bunlar gibi 30'a yakın eser ve makalesi bulunmaktadır.

Allah ondan ve arkadaşlarından razı olsun.

(Muslim Port)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.