Bu göl bizde olsaydı Dünyayı buraya yığardık

SAMSUN HABER Haber Girişi : 08 Ağustos 2015 23:45
Bu göl bizde olsaydı Dünyayı buraya yığardık
Bir doğa harikası olan Borabay gölü, doğa yürüyüşü, piknik ve kamp için son derece uygun bir seçenektir.
Yanıbaşımızdaki Tabiat Harikası
Borabay Gölü Göz Kamaştırıyor

Haber: samsunbulten.com

Alman turist; Bu göl bizde olsaydı Dünyayı buraya yığardık

Bir doğa harikası olan Borabay gölü, doğa yürüyüşü, piknik ve kamp için son derece uygun bir seçenektir. 

Amasya Tasova ilçesinde Ladik İlçe sınırında yer alan krater gölü muhteşem görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor

Bu muhteşem tabiat harikası gölün tek eksiği var: TANITIM

Denizden 800 m. (1050 rakım) yükseklikteki krater gölü olarak bilinen göl aslında küçük bir akarsuyun etraftan gelen yıkıntılarla tıkanması sonucu oluşmuş, doğal bir set gölüdür. Bakanlar Kurulunca Turizm Merkezi olarak ilan edilmiş bulunan Borabay Gölü'nde 9 adet bungalov ev, gazino, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüşü parkuru ve dinlenme imkanları vardır. Bu nedenle yerli ve yabancı ziyaretçilerin çok sık uğradığı bir merkez durumundadır. 
80 metre genişlik ve 25 metre derinliğe sahip olan göl, doğu batı yönünde uzanan bir vadi de yer alır. 900 x 300 metre ölçülerindeki gölün etrafında kayın, sarıçam, sedir, kestane ağaçları ile karışık Tabiat harikası gölün rengi zümrüt yeşilidir. Güney kıyısı sarp ve diktir. Kuzey kıyısı piknik amaçlı kullanılmaya uygundur. 
Gölde kayık ile tur atılabilmekte ve göl etrafında temiz hava ortamında yürüyüşyapılabilmektedir. Belediye tarafından işletilen orman içi dinlenme tesisleri vardır.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.