BÖYLE DEVİR TESLİM TÖRENİ İLK DEFA YAŞANDI

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ağustos 2014 20:25
BÖYLE DEVİR TESLİM TÖRENİ İLK DEFA YAŞANDI
Çankaya Köşkü'nde yapılacak olan devir teslim töreni için Resmi Konut'tan çıkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri tarafından karşılanarak ve cumhurbaşkanlığı makam aracıyla Köşk'e geldi.
Çankaya Köşkü'nde yapılacak olan devir teslim töreni için Resmi Konut'tan çıkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri tarafından karşılanarak ve cumhurbaşkanlığı makam aracıyla Köşk'e geldi.

Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanlığı A Kapısı'na vardığında Atlı Tören Birliği karşıladı. Erdoğan ve eşinin bulunduğu makam aracı resmi karşılama töreninin yapılacağı Yeni Bina A Kapısı önündeki alana kadar süvarilerin refakatinde geldi.

A TİPİ ASKERİ TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından A Tipi Askeri Tören ile karşılandı. İstiklal Marşı'nın ardından askeri kıtayı selamlayan Erdoğan, daha sonra devir teslim töreninin yapılacağı binaya geçti. Törenin ardından A Bina Kapısı önünde basına görüntü verilmesinin ardından devir teslim törenine geçildi.

TÖRENDE 15 CUMHURBAŞKANI VE DEVLET BAŞKANI

Köşk'te Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujor Nishani, Benin Devlet Başkanı Thomas Boni Yayi, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir Izetbegoviç, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, Katar Emiri Temim Bin Hamed Al Sani, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Togo Devlet Başkanı Faure Essozimna Gnassingbe, ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov törenin katılımcıları arasında yerini aldı.

Gambiya'dan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Isatou Njie Saidy, Gana'dan Devlet Başkanı Yardımcısı Kwesi Amissah Arthur, Sudan'dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bekri Hassan Salih de törendeydi.

12 BAŞBAKAN, 7 BAŞBAKAN YARDIMCISI

Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade, Belarus Başbakanı Mikhail V. Myasnikovich, Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet, Ekvator Ginesi Başbakanı Vicente Ehate Tomi, Fas Başbakanı Abdelilah Benkirane, Gabon Başbakanı Daniel Ona Ondo, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Romanya Başbakanı Victor Ponta, Tacikistan Başbakanı Qohir Rasulzoda, Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour, Ruanda Basbakanı Anastase Murekezi de devir teslim törenini izlemek üzere Çankaya'da bulundu.

Etiketler : CUMHURBAŞKANI
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.