BİL KOLEJİNDE GENÇLERE TAVSİYELER KONFERANSI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Mart 2020 13:20
BİL KOLEJİNDE GENÇLERE TAVSİYELER KONFERANSI
Samsunun özgün ve önde gelen özel eğitim kurumlarından Bil Koleji Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'i konuk etti. Ahmet Seven toplantı salonunda öğrencilere 'Gençlere Tavsiyeler' konulu bir konferans verdi.
Samsunun özgün ve önde gelen özel eğitim kurumlarından Bil Koleji Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'i konuk etti. Ahmet Seven toplantı salonunda öğrencilere "Gençlere Tavsiyeler" konulu bir konferans verdi.


 Seven : Başarı bedel ister. Her işin hakkını vermeye çalışın. Kendinizi yetiştirip yarınlar için hazırlayın. Her işte bir ‘hayır’ arayın. Kaybettiklerinizi başarısızlık olarak görmeyin. Kaldığınız yerden devam edin. Kazananlar hiç hata yapmayanlar değil, kaybetseler bile vazgeçmeyenlerdir. 

Benim işim bana yeter demeyin. Mutlaka bir sanat ve zanaat öğrenin. Eskiler; “Sanat altın bileziktir” demişlerdir. Ne olur ne olmaz gün gelir ihtiyacınız olabilir. Böylece kendinizi daha da güven ve emniyette hissetmiş olursunuz. Sanat sizin hayat okyanusunda can yeleğiniz gibidir. Gemiye binin fakat can yeleğinizi de yanınıza almayı ihmal etmeyin. Köprü yapmak işiniz olabilir fakat yüzmeyi de bilmek gerekir. 

Kitap okumayı ihmal etmeyin. Okudukça gelişip değişecek hayata daha farklı pencerelerden bakmayı öğreneceksiniz.

İnsanın en büyük düşmanı cehalettir. Cehaletin düşmanı ise bilgidir. İnsan bedeni gıda, aklı da bilgi ile beslenir. Hayalleriniz bilginiz kadardır.Bilginin hizmetinde olmayanlar, cehaletin hezimetiyle meşgul olurlar" diyerek konuştu. 


Konuşmanın sonunda Seven kendisini ilgi dinleyen Bil Koleji öğrencilerine kitaplarını  imzaladı. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.