Berberler Odası Amerikan traşı yasakladı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 11 Ekim 2017 20:48
Berberler Odası Amerikan traşı  yasakladı
Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan il genelinde berberlerin Amerikan tıraşı yapmasını yasakladı.
SAMSUN BERBERLER ODASI BAŞKANI PİLAN'DAN AMERİKAN TIRAŞI YASAĞI

Balıkesir'de, Amerika ile Türkiye arasında yaşanan vize gerginliğini protesto eden iki berber, bundan sonra Amerikan tıraşı kesmeme kararı alarak dükkanının camına yazı astı.

Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan il genelinde berberlerin Amerikan tıraşı yapmasını yasakladı. Gerekçe: ABD'nin Türk vatandaşlarına vize vermeyi durdurması. Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Biz berberler olarak cumhurbaşkanımıza ve ülkemize sahip çıkmak adına berberlerimize Amerikan tıraşını yasakladık. Artık Samsun'da hiçbir berber Amerikan tıraşı yapmayacak. Şimdi odama kayıtlı bütün berber arkadaşlarımı arayarak gereken talimatı verdim. Artık kendi geleneklerimize, kendi örf ve adetlerimize uygun tıraş stilleri yapılacaktır. Amerikan tıraşı değil bundan sonra Türk tıraşı yapılacak."

Samsun'da bazı berberlerin camlarına, "Bu berberde Amerikan tıraşı yapılmamaktadır" yazısı asıldı.

Balıkesir'de, Amerika ile Türkiye arasında yaşanan vize gerginliğini protesto eden iki berber, bundan sonra Amerikan tıraşı kesmeme kararı alarak dükkanının camına yazı astı.

Arasta Sokağı'nda üç yıldır berberlik yapan İrfan Tiryakioğlu ve Mehmet Kaplan, Amerikan tıraşını boykot etti. Berberler, dükkanlarının camına astıkları yazı ile boykotlarını müşterilerine duyurdu. Dükkanlarının camına, "Bu iş yerinde Amerikan tıraşı değil Türk tıraşı yapılmaktadır" yazan berberler, ABD'ye tepkilerini dile getirdi.

AMERİKAN TIRAŞINI KALDIRDIM'

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türk vatandaşlarına yönelik vizeleri askıya almasını protesto ettiklerini söyleyen İrfan Tiryakioğlu, "Bandırma'da üç yıldır berber dükkanı işletmekteyim. ABD'nin yaptığı bu olay sonrasında ufak da olsa protesto etmek için Amerikan tıraşını kaldırdım, yerine Türk tıraşı yapıyorum" dedi.


'TÜRK ESNAFI OLARAK TEPKİMİZİ GÖSTERMEK İSTEDİK'

Kuaför Mehmet Kaplan ise, "Geçmişten günümüze gençler arasında moda olan ve yaygın şekilde yaptırılan Amerikan tıraşını artık yapmama kararı aldık. Türk esnafı olarak bu tepkiyi göstermek istedik. Mekanımızda Amerikan tıraşı yapmıyoruz" diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.