BELEDİYE BAŞKANLARI BUNDAN DERS ÇIKARMALI

GENEL Haber Girişi : 06 Eylül 2018 20:27
BELEDİYE BAŞKANLARI BUNDAN DERS ÇIKARMALI
Türkiye'nin ilk ve tek TKP'li belediye başkanı olan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu sıradışı işler yapmaya devam ediyor.

HABER DEDİĞİN BÖYLE OLUR.


TÜRKİYE'YE DERS VEREN BELEDİYE BAŞKANI 

Türkiye'nin ilk ve tek TKP'li belediye başkanı olan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu sıradışı işler yapmaya devam ediyor.


OVACIK Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu'nu herkes Türkiye'nin ilk Türkiye Komünist Partisi belediye başkanı olarak biliyor. 2014 yılında seçilen Mehmet Fatih Maçoğlu bu kez organik ürünlerle gündemde. Ürünlerin parası da öğrencilere gidiyor.

 Geçen yıl Ovacık'ı eğitimdeki başarısı ile gündeme sokan Fatih Mehmet Maçoğlu bu yıl ise organik ürün satışı ile konuşuluyor.


Devlet hazinesine ait 650 dönüm araziye nohut, kuru fasülye ve patates ektiren Fatih Mehmet Maçoğlu bunları internet üzerinden satıyor. Ovacık.com adıyla bir site açtıran belediye başkanı burada satılan ürünlerin parasını da öğrencilere burs olarak dağıtıyor.


Öğrencilere 'organik' burs
Ovacık geçen yıl üniversite sınavlarındaki başarısı ile gündeme gelmişti. İlçede liseden mezun olan 102 öğrencinin tamamı üniversite sınavını kazanarak bir bölümü yerleşmişti. Fatih Mehmet Façoğlu'nun üretip internetten sattığı fasulye ve nohutların parası işte bu öğrencilere gidiyor. 102 öğrencinin 78'i üniversitede, organik fasulye ve nohuttan gelen bursla okuyor.
 

ovacık belediye başkanı

Ovacık'ta yetiştidilen organik nohutun kilosu 35 liradan satılırken, doğal süzme bal da 64.80 TL. Tamamen organik olan dut kurusu ve polen de satılan sitedeki diğer ürünler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.