• İHSANBAŞKAN

BAŞPEHLİVAN ŞABAN YILMAZ SAMSUNUN GURURUDUR

SPOR Haber Girişi : 08 Mayıs 2019 20:57
BAŞPEHLİVAN ŞABAN YILMAZ SAMSUNUN GURURUDUR
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz ile sohbet etti.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz ile sohbet etti.


SEVEN: ATASPORUMUZ GÜREŞ VE BU SPORU YAPAN GÜREŞÇİLERİMİZE  SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ


ŞABAN YILMAZ SAMSUNUMUZUN GURURUDUR


Seven Sohbetten sonra şunları söyledi:

Samsunun yetiştirdiği güreşçilerimizden Şaban Yılmaz 11 yaşından beri güreş yapıyor. Çayırların aranan isimlerinden birisi olan Yılmaz ülkemizin en güzel peşrev yapan ustası olarak ta biliniyor. Peşrevleriyle seyircileri coşturmasını bilen Yılmaza tribünlerden büyük destek geliyor. Onun her güreşi kıran kırana geçiyor. Seyirciye büyük bir güreş keyfi yaşatıyor. 113 kilo ağırlığı ve 1.90 boyuyla er meydanlarına ayrı bir hava katıyor. Şaban Yılmaz gözünü budaktan sakınmayan, sözünü de evirip çevirerek söylemeyen dobra bir insan.  Doğruları konuşuyor. Şaban Yılmaz Samsunumuzun gururudur. 

Samsun dünden bugüne çok sayıda güreşçi yetiştirmiş  yiğidin harman olduğu şehirlerden birisidir. Türk Güreşinin Sembol İsmi Yaşar Doğu gibi bir efsaneyi dünyaya kazandırmıştır. Böyle pehlivanlarımızın kıymetini bilmek zorundayız. Şaban Yılmaz'a bundan sonraki güreş hayatında da başarılar diliyorum. 


Şaban YILMAZ kimdir?


20.05.1977 tarihinde Samsun’da dünya’ya gelen Yılmaz, güreş sporuna 11 yaşlarında ailesinin güreşe olan merakı ile başlamıştır. 2005 yılında Uluslararası Yaşar Doğu turnuvasında ikinci olan Yılmaz, 2006 yine aynı turnuvada üçüncü olmuştur.

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 2000 yılı Büyük Orta’da üçüncü, 2002 yılında başaltı üçüncü olmuştur.2003 yılında da Baş Pehlivan ikincisi olarak kürsüye çıkmıştı. Ancak yasaklı madde kullandığından dolayı Türkiye Güreş Federasyonu tarafından derecesi iptal edilmiştir. 2004 yılında yine Başpehlivan üçüncüsü olmuştur. 2005 yılında bu defa Başpehlivan olarak altın kemeri boynuna takmıştır.

2018 Yılı 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarı finalinde Ali Gürbüz'ü yenerek, finalde Orhan Okulu ile güreşmiş, uzatmada kaybederek 2018 Yılı 657. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ikincilik kürsüsüne çıkmıştır.

113 kilo ağırlığında 1,90 boyunda olan Yılmaz’ın lisans numarası 06-235’dir. Evli ve Ankara Büyükşehir belediyesinde çalışmaktadır. Aynı zamanda aynı belediyenin sporcusudur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.