BAŞBAKAN ERDOĞANDAN BATIYA VE İSRAİL'E SERT MESAJ

SİYASET Haber Girişi : 22 Temmuz 2014 13:35
BAŞBAKAN ERDOĞANDAN BATIYA VE İSRAİL'E SERT MESAJ
Dünya çocukların ölümünü seyrediyor. Devletler insanlık dışı katliama seyirci kalırken halklar sokaklara çıkıyor. Gazze için eylem yapan batılı şehirleri tebrik ediyor insanlık için ayağa kalkanları selamlıyorum.

Cenin'deki katliam sonrası Ecevit'in "soykırım yapıyor" dediği için İsrail'in dört kez özür dilettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, sözü 10 Ağustos seçimlerine getirdi:

"İsrail'e nöbetçi hükümet, nöbetçi cumhurbaşkanı çıkarmak için yapılan tüm tuzaklara göğsümüzü siper edeceğiz." 

İsrail'e ciddi eleştiri getirmeyen yazarlar bir kısım medyayı Erdoğan, "Batıdan çok içerideki dalkavuklar satılmış kalemler başbakana hiza ve istikamet varmeye çalışmışlardır" sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırılarına ve hükümetin İsrail politikasına yönelik eleştirilere cevap verdi. Başbakan muhalefetin, "İsrail'e jet yakıtı satılıyor" ve "Kürecik radarı İsrail'e bilgi veriyor" iddialarına sert sözlerle tepki gösterdi. İşte öne çıkan başlıklar:

YUR DIŞINDA OY KULLANMA

Yurt dışındaki vatandaşlarımız, ilk kez cumhurbaşkanlığı seçminde bulundukları yerlerde oy kullanabilecekler. 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında ülkelere göre değişiklikler olacak. Bu tarihleri Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden öğrenmek mümkün. Vatandaşlarımızın olduğu ülkelerde randevu sistemi uygulanıyor. YSK'nın sitesinde randevu alabilecek ve oy kullanabilecekler. Randevu alma işlemi dün başladı. Vatandaşlarımızın bu hususlara dikkat etmelerini, oylarını mutlaka ama mutlaka kullanmalarını hatırlatıyorum.

TOPLAMI YÜZDE 1 BİLE DEĞİL

Bunları adayı beni 9 parti 10 parti destekliyor diyor. Kendisini desteklediğini söyleyen partileri toplam oy oranı yüzde 1'i geçmiyor. İsimlerini de açıklamıyor çünkü hem MHP ve BBP partisin tabanını rahatsız edecek cinste. Çatının altında CHP MHP vardı. Şimdi Devrimci Halk Parti var. Sayın Devlet Bahçeli(ye yeni yol arkadaşları hayırlı olsun. Başta MHP ve BBP olmak üzere bu partilere gönül vermiş arkadaşlarım bu kirli ittifaka gereken cevabı vereceklerdir.

SIYRILDILAR HAREKETE GEÇTİLER  

Karşımızda esti Türkiye koalisyonu var, o malum iş, medya çevresi ve Pensilvanya var. Fikirlerin ideolojilerini bir kenara bıraktılar omurgalarında sıyrıldılar harekete geçtiler. Milletim bu koalisyonu çok iyi biliyor. Aziz millet 10 Ağustos'ta bu eski Türkiye koalisyonunu dağıtacaktır. 

İSRAİL'E TEPKİ

İsrail 1948'de başlattığı katliamlara periyodik olarak devam ediyor. İsrail kana doymadı, 1948'de yapılan ilk katliam gereken tepkiyi almayınca her yel katliamlarına yenisini ekledi. Dünyanın korktuğunu gören İsrail adım adım işgale başladı.

Dünya çocukların ölümünü seyrediyor. Devletler insanlık dışı katliama seyirci kalırken halklar sokaklara çıkıyor. Gazze için eylem yapan batılı şehirleri tebrik ediyor insanlık için ayağa kalkanları selamlıyorum.

Mısır'da Mursi halkın oylarıyla gelmişti, 1 yıl boyunca İsrail'e karşı hakkı savundu. İlk işi Gazze Refah sınır kapısını açmak oldu. Mursi'nin omurgalı duruşu birilerini haratsız etti. Mursi'yi devirip binlerce masumu katledip hapse attılar. Darbecilerin ilk işi sınır kapısını kapatmak oldu. 

Türkiye'nin Filistin'in yanında durması birilerini rahatsız oldu. Önce Gezi olayları dediler, Mısır'da uyguladıkları senaryo hamdolsun tutmadı. Sonra Pensilvanya ile devirmek istediler. Çatı aday diyorlar, Gezi'de başaramadıklarını şimdi 10 Ağustos'ta başarılı olmaya çalışıyor. Dengeleri gözetecek sessiz cumhurbaşkanı ile Türkiye'yi susturmak istiyorlar. 

İSRAİL'E NÖBETÇİ HÜKÜMET OLMAYACAĞIZ

İsrail'e nöbetçi hükümet, nöbetçi cumhurbaşkanı çıkarmak için yapılan tüm tuzaklara göğsümüzü siper edeceğiz.

ECEVİT'E ÖZÜR DİLETTİLER

İsrail 21 yy'ın ilk katliamını Cenin kentinde gerçekleştirdi. Bin 300 Filistinli şehit edildi 1500 kişi yaralandı. Şehir adete haritadan silindi.  O günlerde Türkiye'de ilk bir şey oldu. Merhum Bülent Ecevit bu barbarlığa tepki koydu, İsrail'in yaptığını soykırım olarak nitelendirdi. Sonra bütün egemen güçler Bülent Ecevit'e karşı saldırı başlattılar. Sen nasıl soykırım dersin. Maalesef merhum Bülent Ecevit 4 kez özür diledi sözlerin yanlış anlaşıldığını söyledi.

BİZE KİMSE GÜNDEM DAYATAMAZ

Türkiye'nin İsrail için nöbet tutmasını istiyorlar. Türkiye'ye gündem dayatamazsınız. Biz bugün varız yarın yokuz. Biz olsak da olmasak da artık milletin iradesi hiç kimsenin hiç bir ülke ve odağın ipoteği altına alınmasın. 

Gezi'de bizi yok edebilirlerdi, 17 Aralık'ta indirebilirlerdi. Biz olmasak da hiç kimsen Türkiye'nin istikbaline kimse el uzatmasın.

İÇERİDEKİ DALKAVUKLAR

2002'de Ecevit Cenin katliamına soykırım dediğinde Batı'dan çok içerideki dalkavuklar Ecevit'in üzerine yürümüştür. Malum medya İsrail adına Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına hiza vermeye çalışmışlardır. Batıdan çok içerideki dalkavuklar satılmış kalemler başbakana hiza ve istikamet varmeye çalışmışlardır. İçerideki ihanet şebekeleri bizim üzerimize geliyorlar.

İSRAİL'E JET YAKITI

Türkiye İsrail'e jet yakıtı satıyormuş. Dürüst olun dürüst. Zaten çıkınınızda tek şey var, yalan, iftira, takiye. Siz busunuz. Enerji Bakanım kaç kez açıkladı. Böyle bir şey sözkonusu değil. Ama bunlar öyle ciddi anlamda yalanı meslek edinmişler ki. Buraya İsrail'in uçağı gelir, havalimanından kendi yakıtını alır, bu her ulus için gittiği ülkelerde, bakımını yaptırır, yakıtını alır ve yoluna devam eder. Bunu İsrail'e jet yakıtı vermek olarak takdim ediyorsanız, ona söyleyecek bir şey yok. Aynı şekilde 40'a aşkın uçağımızda her hafta Tel Aviv'e gidiyor. Onlar da orada yakıtını alıyor

Duygularla konuşacağımız noktada değil akılla bilimle tecrübe konuşmalıyız. Ha öyle anlar olur ki karşılıklı uçaklar da gitmez. Duyguların egemenliği olduğu bir dünya değiliz.

OMURGALI OL KILIÇDAROĞLU

Çıkmış Kılıçdaroğlu ne diyor, Kürecik'teki radar İsrail'e bilgi veriyormuş. Vay gafil, bu ne cehalet. Omurgalı olun omurgalı, şerefli olun şerefli, ecdadınız gibi dik durun, dik durmayı öğrenin. Bir defa Kürecik'teki radar, Kahramanmaraş'ta, buralardaki hepsi NATO'nun. Bir NATO üyesi olmamız hasabiyle talebimiz üzerine, bizim savunmamızda kullanılmak üzere buralara getirilmiş radarlardır ve füzelerdir. Bunu bilmeyecek kadar cahil. Kaldı ki İsrail'in zaten böyle bir şeye ihtiyacı yok, çünkü onun haber alma kaynakları çok daha farklı.

Pensilvanya Gazze için taziye yayınladı. Kendi ülkesini eleştiriyor. Ama efendisi İsrail'e bir tek laf söylemiyor. Yazıklar olsun.

SADECE GAZZE İÇİN DEĞİL TÜRKİYE'NİN İSTİKBALİ ADINA SUSMAYACAĞIZ

Son nefesimize kadar Filistin demeye insanlık demeye devam edeceğiz. Biz susarsak, biz susturulursak, bilin ki kaybeden sadece Gazze değil, kaybeden Türkiye'nin bağımsızlığı olacak. Onun için susmayacağız. Sadece Gazze için değil, Türkiye'nin istiklali ve istikbali adına susmayacağız

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.