Başbakan Erdoğan Samsun'da konuştu"> Başbakan Erdoğan Samsun'da konuştu"> Başbakan Erdoğan Samsun'da konuştu">

Başbakan Erdoğan Samsun'da konuştu

SİYASET Haber Girişi : 21 Aralık 2013 19:27
<font color=Başbakan Erdoğan Samsun'da konuştu" />
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz gezisi Ordu ve Giresun ziyaretleri öncesi uçak ile Samsun Havalimanına geldi. Önceden hazırlanan bir program olmamasına rağmen onbinler Başbakan Erdoğan'ı havalimanında karşıladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz gezisi Ordu ve Giresun ziyaretleri öncesi uçak ile Samsun Havalimanına geldi. Önceden hazırlanan bir program olmamasına rağmen onbinler Başbakan Erdoğan'ı havalimanında karşıladı. 

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu ve Giresun'u kapsayan gezileri için Ankara'dan uçak ile Samsun'a geldi. Havaalanında kendisini bekleyen partililere kısa bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekti. Türkiye'de bulunan büyükelçileri de eleştiren Başbakan Erdoğan, "İşinizi yapın eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemiz de tutmak zorunda da değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içine giriyorsa siz bize haber verin sizin göndermenize gerek yok biz alırız." uyarısında bulundu.
Çarşamba Havaalanına inen Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada Samsunlulara teşekkür etti. Son günlerde yaşanan olaylar karşısında dikleşmeden dik durduklarını dile getiren Erdoğan, "Samsun kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktasıdır. Bugün sizin buradaki duruşunuz ve buluşmanız inanıyorum ki 30 Mart için de bir cevaptır. Büyükşehirlerle alakalı yeni dönemin bir miladın, bir başlangıcın en önemli noktalarından biridir. Samsunla her zaman gurur duyduk, yarın da duyacağız. Siz bizleri hiçbir zaman mahcup etmediniz, biz de sizleri mahcup etmeyeceğiz." dedi.

"Son günlerde olan olaylar uluslararası boyutu olan ulusal boyutta da maalesef yerel taşeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve ulusal bir operasyondur." diye konuşan Başbakan Erdoğan, "Biz bundan yılmayacağız. Onlar AK Parti'nin güçlenmesinden değil Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar. 11 yıl önce göreve geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardır. Türkiye'nin milli geliri 800 milyar doları aşar hale geldi. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede milli geliri bire 3-4 artırabilir misiniz? Yolsuzlukların olduğu bir ülkede yüzde 35'i biten Samsun Sarp Sahil Yolu'nu dört yılda bitirebilir miydiniz? 79 senede 6 bin 100 kilometre yol yapılmışken biz 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik." şeklinde konuştu.

ANA MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasında anamuhalefeti de eleştiren Erdoğan, "Anamuhalefetin genel müdürü çıkmış diyor ki, çetelerden bahsediyor. Sen çete arıyorsan onu kendi içinde ara. Rahşan affı ile kurtuldun be. Bunların mazisi karanlık. Bu ülkeye bunlar zarardan başka ne yapıyor. CHP demek, kirlilik, bu ülkeyi karanlıklara götürmek demektir. Temel hak ve özgürlükleri yok etmek demektir. Düşünce özgürlüğü onunla yok olmuştur. Biz AK Partiyiz bunu böyle bileceğiz. Beni kabul etmen veya etmemen önemli değil, kabul edenler millettir. 30 Mart'ta bunun kararı en güzel şekilde verilecek, bundan eminiz ve rahatız." diye seslendi.

'HUKUKÇULAR GÜDÜMLÜ HAREKET ETMEYECEK'

"Hukuka yansıyan olay gelince hukuku hukukta karşılığını bulacaktır. Bizim meselemiz hukukun çalışmasıdır. Hukukçuların da hukuka saygılı hareket etmesidir. Güdümlü hareket etmeleri değil. Güdümlü hareket ettikleri zaman kusura bakmasınlar o zaman da bizler tabi ki siyasiler olarak yasama yürütme yargı organı niye var bu ülkede." diye seslenen Erdoğan, "Hepsinin Anayasa'da nasıl çalışacağı belli. Anayasa'da ki çalışma esaslarına göre çalışılıyorsa problem yok. Ama buradan taviz veriliyor da buna aykırı hareket ediliyorsa kusura bakmasınlar biz siyasetçiler olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık, bundan sonra da yapmaya da devam ederiz." şeklinde konuştu.

Başbakan, "Kalkıp yargının bir mensubu yürütmeye alışılmışın dışında yasalara aykırı emir talimat veya baskın yapamaz. Bunu yaptığında 'beraatı zimmet asıldır' kaidesi çalışamaz olur." diye seslendi. "Siz kalkıp ta eğer bu insanlara karşı yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız biz de üzerimize düşeni yaparız. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak, baskın yaptığı yerde, bacak bacak üstüne atacak, eline bir teşbih alacak, külhan beyi gibi orada bir de kendisine yemek ısmarlayacak bu nasıl iştir." diye soran Erdoğan, "Bunu yapanları kalkıp ta seyir mi edeceğiz, gereği ne ise onu yapacağız. Onun da gereğini yapacağız. Adil olmamızın gereği budur. AK Parti bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede. Onun için de batılı bunu gördüğü için attığımız adımlar sebebiyle sessiz devrim demiştir." şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİLERE UYARI

"Son günlerde çok enteresan büyükelçiler provakatif eylemler içine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'da sesleniyorum. İşinizi yapın, eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemiz de tutmak zorunda da değiliz." uyarısında bulunan Başbakan, "Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içine giriyorsa siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız." şeklinde konuştu.

Konuşmasında bütçe görüşmelerine de değinen Başbakan Erdoğan, bütçe oylamasında partisinin tam kadro mecliste yer almasına rağmen muhalefetin oylamaya tam kadro katılmamasına dikkat çekti. "Bu bir şeyin göstergesi, muhalefet bitmiş, tükenmiş, karşımızda güçlü bir muhalefet olsa Türkiye daha ileri giderdi." diyen Erdoğan, "Bunlar bol bol hakaret eder. Ben bunların isimlerini ağzıma almıyorum. Ağzımıza almak bile bir taltif olur." şeklinde konuştu.
Başbakan konuşmasının ardından kendisini alanda bekleyen helikopter ile Ordu'nun Ünye ilçesine hareket etmek üzere Samsun'dan ayrıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.