Bangladeş 6 kişiyi daha idam edecek"> Bangladeş 6 kişiyi daha idam edecek"> Bangladeş 6 kişiyi daha idam edecek">

Bangladeş 6 kişiyi daha idam edecek

DÜNYA Haber Girişi : 14 Aralık 2013 21:59
<font color=Bangladeş 6 kişiyi daha idam edecek" />
Bangladeş'te Cemaati İslami Partisine yönelik cadı avı devam ediyor. Abdülkadir Molla'nın ardından 6 kişi daha idam edilecek.
Taha Dağlı'nın haberi...

Bangladeş'te Cemaati İslami Partisine yönelik linç planı, Abdülkadir Molla'nın idamıyla sınırlı değil. Şu an Partinin eski lideri 91 yaşındaki Gulam Azam ile birlikte üst düzey yöneticilerinin tamamı cezaevinde.

Bilindiği gibi Temmuz ayında Gulam Azam, 90 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Partinin iki numaralı ismi Abdülkadir Molla ise Perşembe akşamı asılarak idam edildi. Şeyh Hasina Başbakanlığındaki rejimin elinde 6 kişilik yeni bir idam listesi var. Cemaati İslami'nin lider kadrosunu oluşturan bu isimlerin de 2014 yılı içerisinde idam edilmesi planlanıyor.

1-Allama Delwar Hossain Sayeede, Cemaat i İslaminin Genel Başkan Yardımcısı ve halen cezaevinde. Rejim 73 yaşınd aki lideri Ocak ayında idam etme niyetinde...

2- Ali Ahsan Muhammad Muzahid, Cemaati islami Partisinin Genel Sekreteri 66 yaşındaki Muzahid ile idam cezasına çarptırılan liderlerden. Onun akıbeti ise  Şubat ayı içerisinde belli olacak.

3- Muhammad Kmaruzzaman, Cemaati İslami'nin Genel Sekreter Yardımcısı. 2010'da Şeyh Hasina'nın iktidara gelmesinin ardından başlatılan Cemaati İslami'yi tasfiye planında tutuklanan ve idam cezası alan liderlerden biri. 63 yaşındaki Kmaruzzaman'ın temyiz duruşması Şubat ayında görülecek.

4- Maulana Abul Kalam Azad, Cemaati İslami'nin eski lideri. Kendisi Bangladeş'in önemli din alimlerinden biridir. 75 yaşındaki Azad, kaçak durumda ve rejim tarafından aranıyor. Yakalandığı takdirde o da idama mahkum edilecek.

5- Chowdhury Moeen Uddin, Cemaati İslami'nin sürgündeki liderlerinden biri. İngiltere'de yaşıyor. 67 yaşındai Uddin'i de arananlar listesinde.

6- Ashrafuzzaman ise Amerika'da bulunuyor. Cemaati İslami'nin üst düzey yöneticilerinden biri, hakkında yakalama emri var.

[email protected]

Kaynak: Haber7


Etiketler : Bangladeş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.