Bakanlıktan amatör kulüplere malzeme desteği

SAMSUN HABER Haber Girişi : 20 Ekim 2014 13:22
Bakanlıktan amatör kulüplere malzeme desteği
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Smasun'daki amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıtıldı.
AMATÖRE DESTEK ŞAMPİYONLARA PLAKET

Bakanlıktan amatör kulüplere malzeme desteği

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Smasun'daki amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıtıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 32 amatör futbol kulübünün yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki 19 takıma malzeme yardımında bulunuldu. Ayrıca Türkiye ve uluslararası alanda madalya kazanan sporculara Vali İbrahim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden tarafından plaket verildi

51 KULÜBE YARDIM 

Samsun'da düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri sona erdi. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen kapanış töreninde amatör spor kulüplerine malzeme desteği yapıldı. Törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt,  ASKF Başkanı Şener Aydın ile birlikte çok sayıda isim katıldı.   Vali Şahin, Müsteşar Yardımcısı Özden, Türkiye ve uluslararası alanda derece elde eden sporculara plaket verildi. Ardından ise 32 amatör futbol kulübünün yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki 19 takıma malzeme yardımında bulunuldu. 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden. "Ben de bir Samsunlu ağabeyiniz olarak bu hafta içerisindeki etkinliğinizi kutluyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak Amatör Spor Kulüpleri adına Samsun'da yapılacak olan her türlü yatırımı yakınan takip edeceğim. Sizlere her alanda destek olacağımı bildirmek istiyorum. Hepinize başarılar diliyorum."dedi.

ÇAĞATAY KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, ''Sizlerin yerinde olmayı çok isterdim. Aslında yapacağınız spor sadece sizin profesyonelliğe taşımayacak. Aynı zamanda yıllar sonra sağlıklı olmanız için sağlık bankasına atacağınız bir kumbara olacak. Onun için hepimiz sürekli olarak spor yapacağız ve sağlıklı bir hayat yaşayacağız. Samsun olarak bir avantajımız var. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Samsun'lu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hizmetleri Samsun Halkının spor yapabilmesi için büyük fedakarlıklar gösteriyor. Bu nedenle bizlere düşen tesisleri kullanarak spor yapmaktır. Sporla iç içe olmak sağlıklı olmaktır. Sporla meşgul olmak insanın zeki ve çevik olması demektir. Sporla meşgul olmak bizleri kötü alışkanlıklardan alıkoymak anlamına gelir. Özellikle günümüzde problemlerin en başında gelen sentetik uyuşturucu gençlerimizi, kardeşlerimizi bir spor gibi önemli bir uğraşla meşgul olmamasına neden olan bir olumsuzluktur. Onun için biz bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için sporla uğraşacağız. Sevgili Gençler; bu imkan ve olanaklar içerisinde bu günden itibaren devamlı olarak bir spor dalıyla uğraşacağız. Eğer siz sporla uğraşır, dünya ve olimpiyat şampiyonu olursanız veya dereceye girerseniz liseyi bitirdiğinizde spor okullarına, akademiye sınavsız giriyorsunuz. Böyle bir fırsatı yakalamak için yaşınız çok uygun. Onun için bu konuda özenli olarak çaba sarf etmenizi istiyorum. Ben başta Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza, Müsteşar Yardımcımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum."dedi.

ZEKAİ TUNCA BÜYÜLEDİ

Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şener Aydın, Amatör Spora yaptıkları katkılar için Vali İbrahim Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden'e plaket takdim etti. Daha sonra Samsun adına uluslararası müsabakalara katılan ve başarı elde eden sporculara Vali Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden tarafından plaket verildi. Plaket töreninin ardından Vali Şahin, protokol üyeleriyle birlikte Amatör Spor Kulüpleri'ne spor malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.  Spor malzemelerinin dağıtım töreninin ardından Vali Şahin, Amatör Spor Kulüpleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene ayrıca Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun ASKF Genel Başkanı Şener Aydın ve 64 kulüpte mücadele eden sporcular katıldı. Amatör Spor Kulüpleri'nin yöneticileri, sporcular ve davetliler katıldı. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri kapsamında 2014 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara 'Yılın En'leri' adı altında ödül verildi. Bakanlığın düzenlemiş olduğu Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması'nın 2. ayağı olan "Bölge Birinciliği" Erzurum'un ardından şimdi de Samsun'da gerçekleştirildi. Jüri üyesi Zekai Tunca programa renk kattı. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Kamuran ÖZDEN ve beraberindeki heyetle sohbet eden Tunca Samsun'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ramazan AKSOY- SABAH Samsun

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.