Bakan M. Akif Çağatay Kılıç Taha Akgül'ü tebrik etti

SPOR Haber Girişi : 21 Ağustos 2016 20:28
Bakan M. Akif Çağatay Kılıç Taha Akgül'ü tebrik etti
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen güreş serbest stilde, 125 kiloda Türkiye'yi temsil eden Taha Akgül altın madalyanın sahibi oldu.
 Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen güreş serbest stilde, 125 kiloda Türkiye'yi temsil eden Taha Akgül altın madalyanın sahibi oldu. Milli Güreşçilerimizin madalya mücadelesini izleyen Bakan Çağatay Kılıç, Milli Güreşçi Akgül'ü minderin kenarına gelerek tebrik eden ilk isim oldu.


2016 Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, erkekler serbest stilde mücadele eden Taha Akgül 125 kilo finalinde İranlı sporcu Komeil Ghasemi ile karşılaştı. Finalde Ghasemi'yi 3-1 yenen Taha Akgül, kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etti.
 

Karşılaşmanın ardından galibiyet sevincini minderin kenarına gelerek kutlayan Bakan Çağatay Kılıç, milli sporcu Taha Akgül'e Türk Bayrağı verdi. Milli Güreşci Akgül, Bakan Çağatay Kılıç'ın verdiği Türk Bayrağı ile minderde galibiyet turu attı.
 

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MİLLİ GÜREŞÇİ TAHA AKGÜL'Ü TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, güreş serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçimiz Taha Akgül için tebrik mesajı yayımladı.


Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:


 "2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda güreş serbest stil 125 kiloda zorlu rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazanan milli güreşçimiz Taha Akgül'ü tüm kalbimle kutluyorum. Başarıları ile dünya güreş tarihine adını yazdıran sporcumuzun üzerinde emeği olan herkesi de tebrik ediyorum. Güreş branşında gelen bu önemli başarı bizlere büyük gurur yaşatmasının yanı sıra Türk sporunun gelişmesi adına da bir kilometre taşıdır. Bu büyük başarı gelecekteki Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda da kazanılacak madalyaların referansı olacaktır. Taha kardeşim, Dünya şampiyonu unvanı ile gittiği Rio'da ülkemiz adına ilk olimpiyat altın madalyasını kazanarak ata sporumuzun da emin ellerde olduğunu kanıtlamış oldu. Kazanılan bu altın madalyanın, Türkiye'nin geçtiği bu zor dönemde birlik ve beraberliğimizin simgesi olmasını diliyorum. Rio'da Türkiye'nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu, demokrasiye, hukuka, insan haklarına nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya tekrar gösteren tüm milli sporcularımıza da teşekkür ediyor, çıkacakları müsabakalarda da başarılar diliyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.