AŞIK KEMALİ BÜLBÜL KABRİ BAŞINDA ANILDI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 23 Eylül 2019 19:12
AŞIK KEMALİ BÜLBÜL KABRİ BAŞINDA ANILDI
23 Eylül 2012 günü hayatını kaybeden Samsunlu halk ozanı Aşık Kemali Bülbül ölümün 7.yıl senesinde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

HALK OZANI AŞIK KEMALİ BÜLBÜL ÖLÜMÜNÜN  7.YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI


23 Eylül 2012 günü hayatını kaybeden Samsunlu halk ozanı Aşık Kemali Bülbül ölümün 7.yıl senesinde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.


Yazdığı şiir ve yayınladığı kitaplarla Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Aşık Kemali Bülbül’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla Samsun Kıranköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında anma töreni düzenlendi.Törene Samsunlu halk ozanı Aşık Kemali Bülbül'ün eşi Hanife Bülbül, oğulları Arif, Akif Bülbül kızı Şahide Bakır'ın yanı sıra İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,Gazeteci Yazar Osman Kara, Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) Başkanı Bayram Erişgin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Samsun Yazarlar Derneği  Başkanı Ahmet Seven ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı.


''Değerlere ve büyüklere sahip çıkan Başkan Demirtaş'a teşekkür etti''


Babamın bu kadar sevildiğini ve özlendiğini burada görmekten çok duygulandığını söyleyen Akif Bülbül,''Biz sizleri bir aile olarak görüyoruz. Bu programı düzenleyerek değerlerimize ve büyüklerimize sahip çıkmak adına büyük görevi üstlenen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a ve siz değerli sevenlerine teşekkür ediyorum'' dedi.


''Geçmişe ve Ata'ya saygı duyuyoruz''


Katılanların duygu ve düşüncelerine yer verilen programda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Şiirleriyle, hayat şekliyle, kişiliğiyle ve olgunluğu ile Samsun halkına ve ülkemize yol göstermiş olan vatan aşığımız Aşık Kemali Bülbül için düzenlenen programın, geçmişe ve ataya saygı olarak nitelendiriyorum. Merhum Kemali Bülbül ile ortak bir yapımız vardı. Vatanını milletini ailesini seven bir düşünce tarzı ile ömrünü noktalamak. Onlar bizim bu manada manevi direklerimizdir ifadelerini kullandı.


''Burada olmaktan onur duydum''


Bende burda olmaktan onur duydum diyerek sözlerine başlayan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,''Yaşardoğu ve Kemali Bülbül amca gibi değerlerimiz kavakta çok.Allah gani gani rahmet eylesin''dedi.


''Her Zaman Yad edeceğiz''


Burada katılım sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan (KADEF) Başkanı Bayram Erişgin, Samsunumuza mal olmuş sanat insanlarına her zaman destek olacağız. İlerki yıllarda bu anma merasimine katılım sağlayarak Aşık Kemali Bülbül yad edeceğiz'' dedi.


''Bir kuşak bir devir sona erdi''


Aşık Kemali Bülbül ile uzun yıllar birlikteliğimiz olduğunu söyleyen Samsun Yazarlar Derneği  Başkanı Ahmet Seven, Kemali abimizin yokluğunda bir kuşağın bir devrin sona erdiğini hissediyorum. Burada Samsunumuzun bir  destan şairinin kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum'' dedi.


''O Sadece şiir adamı değildi''


Sivas doğumlu bir Samsunluyum diyerek söz alan Gazeteci Yazar Osman Kara, Rahmetli Aşık Kemali Bülbül'ü en geç tanıma talihsizliğin yaşayan biriyim.2000 yıllarda İlkadım Belediyesi'nde tanıdım kendisini.Bir şiir kitabın okuduktan sonra böylesine bir şairi tanımaktan mutluluk duydum hem de bilmemekten utanç duydum.O sadece şiire aşık değildi.O Türk dünyasına aşıktı.Bir tarafıyla aşk, bir tarafıyla da inanç ve dava adamıydı” dedi.


Anma programı okunan Kuran-ı kerim ve dualarına ardından son buldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.