• İHSANBAŞKAN
SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Ağustos 2019 19:34

AMASYA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SARI'YA ANLAMLI HEDİYE

AMASYA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SARI'YA ANLAMLI HEDİYE
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya ziyarette bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.
AMASYA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SARI'YA ANLAMLI HEDİYE

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya ziyarette bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.


Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’yı makamında ziyaret eden Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven, kendisine yazmış olduğu kitabı ve Doğu’nun posterini hediye etti.


Başkan Sarı'da Araştırmacı-Yazar Seven’e Amasya Yalıboyu evlerinin 3 boyutlu reminin olduğu bir tablo takdim etti. 


Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı ve Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;


“Yaşar Doğu’nun hayatında önemli bir yeri olan Amasya’da bende Yaşar Doğu’nun izinde bilen, yürüyen, onun hayatını yazan, onun felsefesini anlatmaya çalışan, onun hakkında konferanslar veren birisi olarak bugün Amasya Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sarı’yı makamında ziyaret ettim. Kendisine de yazmış olduğumuz kitabı hediye ettim. Bunu yaparken de duygulandım. Şöyle duygulandım çünkü Yaşar Doğu bu bölgelerde çok yaşadı. Çünkü Suluova Kurnaz köyünde halası vardı, onun yanına da geliyordu. Geldiği dönemlerde de bu bölgede güreş yapıyordu. Amasya ile de yakın irtibatı ve bağlantısı olan bir Yaşar Doğu gibi dünya çapında bir güreşçinin arkasından giden birisi olarak burada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamit Kaplan, Yaşar Doğu’nun da çok samimi arkadaşı ve yetiştirdiği nadir talebelerindendir. Adil Candemir yine onun döneminde bu bölgede güreş yapmıştır. Çok samimi dost insanlardır. Bu bölgede güreşçi yetiştirilmesi noktasında çok katkıları olmuştur. Amasya’nın da kendisine maddi-manevi anlamda katkıları olduğunu düşünüyorum” dedi.


SARI: AHMET SEVEN'E NAZİK ZİYARETİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM


Başkan Mehmet Sarı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek: "Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve ”Yaşar Doğu” kitabının yazarı Sayın Ahmet Seven şahsımı kültür merkezinde ziyaret ederek, kendi yazdığı kitabını ve Yaşar Doğu tablosunu hediye etti. Hoş bir sohbetin ardından bende kendisine günün anısına binaen bir Amasya tablosu hediye ettim. Nazik ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.