• İHSANBAŞKAN

Ali Rıza Öztürk Hoca dualarla uğurlandı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 30 Kasım 2014 16:49
Ali Rıza Öztürk Hoca dualarla uğurlandı
Ali Rıza Öztürk hoca efendi sevenlerinin omuzunda son yolculuğuna uğurlandı.
 ALİ RIZA ÖZTÜRK SAMSUN VE ÇEVRE İLLERDEN KATILAN DOSTLARININ GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI
ALİ RIZA ÖZTÜRK HOCA'YI SON YOLCULUĞUNDA SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI
SAMSUN BÜLTEN/ 
Samsun'un manevi mimarları ve kanaat önderlerinden birçok İslami Müessesenin inşası ve kuruculuğunu yapmış siyasi hayata katkıda bulunmuş Selamet Kitap kırtasiyenin de sahibi olan Ali Rıza Öztürk Hoca (80) sevenlerinin omuzunda son yolculuğuna uğurlandı.
MSP'nin kurucularından, Milli Gençlik Vakfı eski yöneticilerinden, Samsun İlim Yayma ve eğitim Vakfı'nın kurucularından Ali Rıza Öztürk, 1934 yılında Trabzon Şalpazarı'ndan doğdu. Medrese eğitimi aldı. Trabzon'da Fıkıh, Arapça, Tefsir, Hadis gibi İslami ilimler eğitimi aldı. Vaizlik yaptı.Trabzon ve Samsun'da vakıf ve Kur'an kurslarına hayır ve hasenat işlerinde bulundu. Bir çok gence burs vererek topluma kazandırılmasına öncülük etti. 
BÜYÜK CAMİYE SIĞMAYAN CEMAAT İKİNDİ NAMAZINI ÇEVRE CAMİLERDE EDA ETTİ
Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze namazına Cenazeye, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun milletvekilleri Mustafa Demir, Ahmet Yeni, Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Samsun Eski Milletvekilleri Mehmet Kurt, Musa Uzunkaya, Fatih Öztürk, Mustafa Çakır,  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İş adamları, vatandaşlar, hocanın ailesi ve sevenleri katıldı.

CENAZE NAMAZINI YEĞENİ SAMSUN İL MÜFTÜSÜ YRD. DOÇ.DR. HAYRETTİN ÖZTÜRK KILDIRDI
Ali Rıza Öztürk Hoca'nın Cenazesi Büyük Camiide aynı zamanda yeğeni de olan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Kıranköy Kabristanlığında toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TAZİYE İÇİN ARADI
Ali Rıza Öztürk'ün oğlu Samsun Kur'an Kursları Müdürü Ali Öztürk cenazede yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın arayıp taziyede bulunduğunu söyledi. 
Dostlarına karşı vefasıyla bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı olarak geldiği Samsunda eski dostu Ali Rıza Öztürk Hocaefendiyi evinde ziyaret etmişti.
CENAZEDEN GÖRÜNTÜLER VİDEO
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.