AK Partide Aday Adaylarını zor bir süreç bekliyor

SİYASET Haber Girişi : 24 Şubat 2015 20:59
AK Partide Aday Adaylarını zor bir süreç bekliyor
Adaylar belirlenirken il il vatandaşlarla yapılan ve önümüzdeki günlerde tekrar yapılacak kamuoyu araştırmaları belirleyici olacak. Peki mevcut vekillerin durumu ne olacak?
 AK PARTİDE BAKIN KİMLER ADAY OLAMAYACAK
ASIL REFERANS GEÇMİŞTEKİ DAVRANIŞLARI OLACAK

Aday adaylığı süreci tamamlandı ama partiden veto yiyecek isimler de belirlenmiş durumda...

Kripto aday adayları tespit edilecek?

Kısa zamanda zengin olan iş adamlarına nereden buldun sorusu sorulacak.

Cemaat ilişkileri sıkı bir şekildi araştırılacak.

Akademisyenlerin geçmişleri sorgulanacak.

Bürokratların geçmiş dönemlerdeki davranış biçimleri araştırılacak.

Toplum ilişkileri dikkate alınacak.

AK Parti çizgisinde olup olmadıkları ve bundan sonra bu çizgide yürüyüp yürümedikleri sorgulanıp incelenecek.

AK Parti'nin mevcut milletvekilleri de Haziran ayında yapılacak seçimlerde aday adayı olmak için genel merkeze başvuruda bulundu. Adaylar belirlenirken il il vatandaşlarla yapılan ve önümüzdeki günlerde tekrar yapılacak kamuoyu araştırmaları belirleyici olacak. Peki mevcut vekillerin durumu ne olacak?
Edinilen bilgiye göre, partinin aday adaylığı başvurusu yapanlar ile mevcut milletvekilleri arasında paralel yapıya sempati duyan milletvekili, iş adamı, üst düzey yönetici ve akademisyen isimler çok sıkı bir araştırmadan sonra belirlenecek ve asla aday olarak gösterilmeyecek. Öte yandan Gülen Cemaati'yle içli dışlı olan ve kendini gizlemeye çalışan isimlerin, milletvekilleri tarafından tek tek tespit edilerek genel merkeze bildirildiği söylenmekte. 
Anlaşılacağı üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun paralel yapıyla mücadele konusundaki kararlılıkları aday belirleme sürecine de belirgin bir şekilde listelere yansıyacak. Hatta dönemin Başbakan'ı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'da Köşk adaylığını açıkladığı tarihten sonraki grup toplantısında AK Partilileri açık bir şekilde uyarmış, partinin 2015 seçimlerinde izleyeceği aday belirleme kriterinin sinyalini de vermişti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.