• İHSANBAŞKAN

AHMET SEVEN: EVDE KALIN KİTAP OKUYUN

SAMSUN HABER Haber Girişi : 24 Mart 2020 16:23
AHMET SEVEN: EVDE KALIN KİTAP OKUYUN
Dünyayı etki altına alan Koronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında evde kalarak dışarı çıkmama konusunda ciddi uyarılar yapılıyor. Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Koronavirüse karşı bir açıklama yaparak uyarıda bulundu.

SEVEN: KORONAVİRÜS FOBİSİNİ KİTAP OKUYARAK YENEBİLİRSİNİZ.


SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI AHMET SEVEN: PANİK VE KORKUYU YENMEK İÇİN KİTAP OKUYUN


Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında evde kalarak dışarı çıkmama konusunda ciddi uyarılar yapılıyor.  Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven’de Koronavirüse karşı bir açıklama yaparak uyarıda bulundu.


SEVEN: KİTAP OKUYARAK RAHATLAYABİLİRSİNİZ


Seven: "Dünyamız içesinde yaşadığı yüzyılda ciddi bir tehlike ile karşı karşıya bulunuyor. Bulaşıcı olması sebebiyle canlı hayatını tehdit eden Koronavirüse karşı gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Bu tedbirlerin başında evde kalmak geliyor. Hastalığın çıkması elimizde değil, fakat yayılmaması için alınacak önlemler bizim elimizdedir. Belli bir süre evde kalarak tehlikesinden uzak yaşamak zorundayız. Kimse kendini riske atmamalıdır. Devlet yetkililerinin verdiği bilgiler çerçevesinde hareket edilmelidir. Panik ve korkuya yer olmamalıdır. Herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir. Bu arada bu durumu imkânsızlık olarak görmemeli, imkâna çevirmenin yolları aranmalıdır. Evde kaldığınız günlerde de yapılacak işlerin olduğu unutulmamalıdır. Özellikle bu günlerin kitap okuyarak geçirilmesi taraftarıyım. Kitap okumak aynı zamanda korku ve paniğin ilacıdır. Hem insana yalnızlık hissi vermez hem de ciddi anlamda güven kazandırır. Bu arada önemli bir şey varki o da koronavirüs fobisidir. Bu fobi büyük bir tehlikedir. Bundan kurtulabilmenin yolu okumaktan geçer. İnsanları rehabilite edecek şeylerin başında kitap gelmektedir. Kitap okumayı tavsiye ediyorum" diyerek konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.