• İHSANBAŞKAN

Abdulhamit Gül: 'Birliktelik asla bozulmayacak'

SİYASET Haber Girişi : 22 Ekim 2014 14:16
Abdulhamit Gül: 'Birliktelik asla bozulmayacak'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Hiçbir güç, hiç bir vandalizm, hiçbir şiddet ve provokasyon bu birlikteliği, AK Parti ailesinin birlikteliğini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkü Kürdü ile birlikteliğini asla bozamayacak.
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Muş İl Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Hiçbir güç, hiç bir vandalizm, hiçbir şiddet ve provokasyon bu birlikteliği, AK Parti ailesinin birlikteliğini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkü Kürdü ile birlikteliğini asla bozamayacak. Buna 1071'den beri Malazgirt şahittir, Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya kapısını açtığı bu coğrafya şahittir. Bu birliktelik ve beraberlik asla bozulmayacaktır" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş'a gelen Gül, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Partililere hitap eden Gül, son günlerde IŞİD bahanesiyle yaşanan olaylarda zarara uğrayan vatandaşların yanında olduklarını ifade etmek üzere Muş'ta çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Muş halkının çözüm sürecinin devam etmesini istediğini belirten Gül, şunları aktardı:

"Hamdolsun çok büyük olaylar yaşanmadı ama Varto, Bulanık ve Malazgirt'te çok çirkin görüntüleri, yine vandalizm örneklerini gördük. Teşkilat binalarımız yakıldı. Hatta bazı yerler 2 defa yakıldı ama teşkilatlarımız ne Türk bayrağımızı ne de AK Parti bayrağını yerlere indirmeden dik bir şekilde tutmanın mücadelesini sürdürdüler. Hiçbir güç, hiç bir vandalizm, hiçbir şiddet ve provokasyon bu birlikteliği, AK Parti ailesinin birlikteliğini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkü Kürdü ile birlikteliğini asla bozamayacak. Buna 1071'den beri Malazgirt şahittir, Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya kapısını açtığı bu coğrafya şahittir. Bu birliktelik ve beraberlik asla bozulmayacaktır."

Çözüm sürecinin hükumetin stratejik kararı olduğunu dile getiren Gül, geçici bir hevesle konjonktürel bir sebeple yapılan bir proje olmadığını belirterek, şunları ifade etti:

"Bütün kesimler yine burada umduklarını bulamayacaklar. Birlik ve beraberliği asla bozamayacaklardır. Ben bu süreci bozmaya çalışan paralel olsun, dikey olsun bütün unsurların bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaması, bu konuda hukuk dışı yola tevessül etmemesini burada ifade ediyorum. Bize paralel diyen kişi küfre yakın günah işlemiş olur" diye çok talihsiz, bir hocaya yakışmayacak ifadeleri duyduk. Bir kişi eğer ekmek yediği, maaş aldığı devletinden, eğer hükumetin düşmesi için illegal bir yapıyla darbe girişiminde bulunuyorsa buna paralel de denir, çete de denir. Her şey söylenir."

"Suç işleyen kişi dini argümanlarla asla korunamaz" diyen Gül, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Suç işleyen, bu ülkenin birliğine, beraberliğine kasteden kim varsa hukuk önünde tabi ki hesabını verecektir. Kimse birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, Kobani bahanesiyle sokak olaylarına bakıldığında aslında bu süreçlerin içerisinde maalesef bu yapılanma olduğunu hepimiz gördük."             

 Gül, 17-25 Aralık soruşturmalarına verilen takipsizlik kararına CHP'nin itiraz etmesiyle ilgili olarak, "Bu, CHP'nin bir defa Anayasayı, kanunu bilmediğini gösteriyor. Yargı bağımsızdır. Yargı kararını verdikten sonra herkes o karara uymak zorundadır. Bu Anayasa'nın açık hükmüdür. Kendi işlerine gelince yargıyı kabul ediyorlar. İşlerine gelmeyince yargıyı burada kabul etmiyoruz diyorlar. İster beğenin ister beğenmeyin kararı eleştirilebilirsiniz ama yargının vermiş olduğu karar bağlayıcıdır. Bunu CHP'nin bilmesi lazım" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Gül ve beraberindekiler Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Meriç, Gül'e Kuran'ı Kerim hediye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.