81 il arasında Samsun neden 33. sırada?

SİYASET Haber Girişi : 26 Haziran 2012 23:20
81 il arasında Samsun neden 33. sırada?
Kılıç: “TÜİK’in her zaman tartışılan enflasyon sepetinde ördek etinden tutun da pinpon topuna kadar birçok ilginçlik var. İşte bu sepete son olarak deve eti de girdi.

 Kılıç, Hayal satmayı bırakın!81 il arasında Samsun neden 33. sırada?

Kılıç,Milletle dalga geçmeyin Aldığınız oyların hakkını veremediniz

Samsun'un hükümete verdiği oy oranıyla aynı şekilde hizmetleri alamıyor diyen MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, “Samsun’da artık pembe tablolar çizmeyin. Hayal tacirliği yapmayın! Biz hizmetlerin Samsun'a yeterince gelmediğinden şikâyetçiyiz. Kalkınma Bakanlığının - İllerin Ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması raporuna göre Samsun 33 sıra gerilemiştir. Esnafın hali perişandır. Milletle alay etmeyin ve aldığınız oyların hakkını veremediniz." dedi.

Her fırsatı krize çeviren hükümetimiz var

 Kılıç, AKP iktidarı tarafından teşvik kapsamı dışına itilen Samsun geçmiş dönemlerde üretim, gelişmişlik ve büyümede ilk 10 larda yer aldığını. Samsun ekonomisinin son yıllarda kan kaybettiğini, üretim ve istihdam yaratan kuruluşların yok pahasına satıldığını, Satılan-kapatılan kurumların arsaları ise bugünlerde Otel ve Alışveriş Merkezi  (AVM) yapımı ile gündeme geldiğini, Samsun’da işsizliğin, yoksulluğun arttığını söyleyen Kılıç , "Ne diyorlar? ’İstikrar sürsün Türkiye büyüsün’. Eyvallah Türkiye büyüsün de Samsun'un ne suçu var? Samsun neden kan kaybediyor?. Gelemen Üretme çiftliği, Tekel işletmeleri, Et ve Balık Kurumu, Devlet Malzeme Ofisi, Bakır işletmeleri, Azot Gübre Sanayi, Yem Sanayi, TEDAŞ, Petrol Ofisi ne oldu? ”sat kurtul" mantığıyla neyi düzelteceksiniz Bizim bütün projelerimiz insan üzerine, insanın mutluluğu üzerine. Onların da bütün projeleri rant üzerine”dedi.

Enflasyonda ölçü Deve eti mi? Pinpon topu mu?

Kılıç: “TÜİK’in her zaman tartışılan enflasyon sepetinde ördek etinden tutun da pinpon topuna kadar birçok ilginçlik var. İşte bu sepete son olarak deve eti de girdi.Türkiye’de deli gibi deve eti tükettiğimizden olsa gerek TÜİK artık enflasyon rakamlarını belirlerken, deve etine, pin pon topuna ve ördek etine de bakıyor. Hortum, Antep fıstığı, leblebi, madlen çikolata, ruj, iç çamaşırı, cam, musluk, kilit, tül, dinamit, lastik eldiven, cam yünü, tuğla, matkap ucu, soba borusu, patinaj zinciri, çalı süpürgesi, tenis topu, pinpon topu, ördek eti, deve eti. Halk her gün beslenmek için lastik eldiven mi yiyor, deve eti mi yiyor? Enflasyon hesaplamasında peynir, zeytin, şeker, yumurta, çiçek yağı, zeytinyağı, makarna, helva, bal, reçel, kahve, ekmek ise yoktur. Bunlar vatandaş ile alaymı ediyor?” diye sordu

İşsizlik hat safhada

Türkiye genelinde 2010-2011 Mart ayı verilerine göre kayıtlı işsizler oranında yaklaşık yüzde 3 lük bir azalma gözlenirken Samsun ilinde kayıtlı işsizler sayısında çok önemli ve dikkat çekici sayıda bir artış olduğuna dikkat çeken Kılıç,  “2011 Yılında Samsun’da kayıtlı işsiz sayısı 29.000 iken 2012 Ocak ayında bu sayı 4300 kayıtlı işsiz artışıyla 33 300e ulaşmıştır.  Ayrıca Samsun’da kayıtlı işsizlerin çoğunu lise mezunu kişiler oluştururken işsizlerin yaklaşık 6000 i Üniversite ve Yüksekokul mezunu gençlerden oluşuyor.  Bu sayılar sadece İŞKUR’a müracaat edenlerin sayısı olup İŞKUR’a müracaat etmeyen kayıtsız işsizler in ve kısa bir süre çalıştıktan sonra işsiz kalanların sayıları da eklendiğinde ortaya korkunç bir tablo çıkmaktadır. Samsun için pembe tablolar çizerek kimse halkı kandırmasın. Bu verilerin hepsi devletin kurumlarının verileridir. Bu durumda ya devletin kurumları yanlış şeyler söylüyor, ya da birileri halka hayal satıyor. Sonuç olarak bu şehir yatırım almıyor, bu şehrin gençleri işsiz, bu şehrin insanları her geçen gün yoksullaşıyor ve bu şehrin insanları borçlanarak ayakta kalmaya çalışıyor. Bu nedenle halka hayal satmayı bırakın, bu sorunların çözümü için çaba sarf edin."

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KAYBOLUYOR

Burada asıl dikkat çekmek istediğimiz husus son nüfus verilerine göre nüfusu azalmış olan Samsun’da işsizlik oranındaki artışın nedenleri ve özellikle  ‘nitelikli’ denilen Üniversite ve Yüksekokul mezunu kişilerin toplumumuzda neden değerlendirilemediği hususudur. Samsun, 1970 yılında Türkiye'nin yedinci büyük kenti durumundayken günümüzde 16'ncı durumda. Önümüzdeki yıllarda Samsun eğer işsizlik problemini çözemezse giderek nüfusu daha azalan işsiz sayısı artan, nitelikli iş gücünü gelişmiş illere göç veren, emekli, memur ve öğrenci ağırlıklı bir kent konumunda kalacaktır. Çünkü Üretim olmayan yerde insanlar arayış içinde olur. ” Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.