4. KARADENİZ KİTAP FUARI İÇİN BAZI TAVSİYELER

  • İHSANBAŞKAN

4. KARADENİZ KİTAP FUARI İÇİN BAZI TAVSİYELER


TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen '4. Karadeniz Kitap Fuarı' 20-25 Şubat tarihlerinde Samsunda başlayacak.


Kitap fuarları kitap tutkunları için vazgeçilmez etkinliklerin başında geliyor. Ülkemizin önemli yayınevlerinin ve sivil toplum kuruluşunun katılım sağladığı, kültürel etkinliklerin, söyleşilerin ve yazarın okurlarıyla buluşması imkânının sağlandığı fuar bu yıl 4. Kez düzenleniyor.


Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Canan Tan, Üstün Dökmen, Kahraman Tazeoğlu, Pelin Çift… Gibi yazarların katılacağı fuarda kitap tutkunları yazarlarla buluşma, sohbet etme imkânı bulacak.


Bu tür etkinliklerde söyleşilere şahsen çok önem veririm ve imkânım olduğunca katılmaya çalışır. “Panik Yok Ben Kanserim” “Yaklaşın Çocuklar Anlatacaklarım Var” “100. Yılında Abdülhamid Han’ı Anmak ve Edebiyatımız” “Göç Olgusu, Şiddet ve Kadın” “Karikatür Okuma Atölyesi” “Geleceğin Gençleri” “Doğadaki İnsan” “Her Çocuk Yaratıcıdır: Bulutlara Şiir Yazan Çocuk” “Hayal Kurma Teknikleri” gibi ilgi çekici konularda uzman kişilerce söyleşiler yapılacak. Meraklılarının kaçırmamasını tavsiye ederim.


Cazip ve indirimli kitapların bulunması, hafta sonunu özellikle değerlendirmek isteyenlerin katılacağı en güzel etkinlik olması, yazar-okur buluşmaları ve söyleşiler, kitaba, kültüre yönelik bir etkinliğin içinde olmanın hazzı içinde olmak gibi sebepler bile 4. Karadeniz kitap fuarına katılmak için sebep olabilir.


                Yılda en az on kitap fuarına okuyucu ve yazar olarak katılan bir kişi olarak bazı tavsiyeler ile yazımı sonlandırıyorum.


-          Mutlaka alacağım kitaplar listesi yapın ve bir plan dâhilinde fuarı turlayın.


-          Eğer kalabalıktan sıkılıyorsanız hafta içi gitmeye çalışın, hafta sonu çok kalabalık olacaktır. Ama benim tavsiyem mümkünse bir hafta boyunca ziyaret etmenizdir. Malum, senede bir kez yapılıyor.


-          Söyleşi listelerini kontrol edin ve ilginizi çeken konular varsa mutlaka takipçisi olun


-          Eğer çok kitap almak gibi bir düşünceniz varsa bir çanta lazım olacaktır.


-          Beğendiğiniz yazarlara uğrayın ve en azından bir merhaba deyin, yazarlar bundan çok hoşlanır.


-          Bir yazarla uzun süre sohbet edebilirsiniz tabi, ama asla tartışmaya girmeyin lütfen, adam o konunun kitabını yazmış.


-          Yanınızda nakit olsun, çoğu yayınevi POS makinası kullanmıyor.


-          Fuar boyunca Samsunda hava soğuk ve yağışlı olacak, şemsiyeleriniz yanınızda olsun.


-          Ve en önemlisi bir edebiyat şenliği olan bu etkinliğin tadını çıkarın ve mümkün olduğunca faydalanmaya çalışın.

 

Gönlünüzce bir fuar olması temennisiyle.

Etiketler : FUAR
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.