'Elif Gibi Sevmek' İlkadım'da tanıtıldı

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 26 Ekim 2014 13:39
'Elif Gibi Sevmek' İlkadım'da tanıtıldı
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi kültür-sanat faaliyetlerinde de aktif bir performansla çalışmalarımızı sürdürmekte, bu konuda imkanlarımızı daha da arttırmanın üstün gayretini göstermekteyiz.
BÜYÜK GALAYA YOĞUN KATILIM

"ELİF GİBİ SEVMEK 2" İLKADIM'DA TANITILDI

2014 yılının en çok satan şiir kitabı olan "Elif Gibi Sevmek" adlı kitabın ikincisinin Türkiye galası, İlkadım Belediyesi İlkadım Konferansları Okur Yazar  buluşması kapsamında Samsun Büyük Otel'de gerçekleşti 

İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştiren İlkadım Konferansları Okur Yazar  buluşması kapsamında 2014 yılının en çok satan şiir kitabı olan "Elif Gibi Sevmek" adlı kitabın ikicisinin Türkiye tanıtımı Samsun Büyük Otel'de yapıldı. Gerçekleşen galaya İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Galada ünlü yazar Hikmet Anıl Öztekin söyleşi programı gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu gala gecesinde yazar Hikmet Anıl Öztekin hayranlarının soruların tek-tek yanıtladı.

YOĞUN KATILIM

Gala gecesine katılımın yoğunluğundan etkilendiğini belirten ünlü yazar Hikmet Anıl Öztekin "Belki bu yıl 50'nin üzerinde söyleşi yaptık, dostlarla buluştuk. Kendi çayını kendi demleyen yüzlerce, binlerce dostlarla buluştuk ama bugün hem bu saatte, hem bu yağmurda, hem de televizyonda o kadar lüzumlu izlenmesi gereken şey varken buraya geldiniz. Çünkü derdiniz vardı, bir şeyler araştırıyorsunuz aklınızda sorular var, sizi huzursuz eden bir şeyler var geldiğiniz için çok sağolun " dedi.

"ONUR VE GURUR DUYUYORUM"

Türkiye'de en çok satan şiir kitabı olan "Elif Gibi Sevmek" adlı kitabın ikincisinin galasının İlkadım Belediyesi tarafından Samsun'da gerçekleştirilmesinden onur ve gurur duyduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bugün önemli, bir o kadar da anlamlı bir gün. Genç yazarımız Hikmet Anıl Öztekin'in kaleme aldığı 'Elif Gibi Sevmek 2' kitabının Türkiye galasının bugün yapmış olduğumuz bu anlamlı gün aynı zamanda Muharrem ayının ilk günü ve Hicri yılbaşıdır. Türkiye'de en çok satan şiir kitabı olan "Elif Gibi Sevmek" adlı kitabın ikincisinin galasını İlkadım Belediyesi olarak Samsun'da gerçekleştirmek onur ve gurur duyuyorum. Yerel yönetimler insanın doğumundan ölümüne kadar geçen evrede her alanda hizmet eden bir kurumdur. Bizim yerel yönetim anlayışımız, her alanda insanı kuşatan geniş boyutlu sosyal belediyeciliktir. İnanıyorum ki fiziki anlamda yapılan çalışmalar, sosyal ve kültürel çalışmalar ile taçlandırılırsa bu hizmetler hakkı ile yerine getirilmiş olur.Bu manada 2004/2009 belediye başkanlığı dönemimizde İlkadım Konferansları adı altında her ay  fikir dünyamızın farklı ve önde gelen isimlerini Samsunlularla buluşturduk.  Başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuzun her katmanı, bu tür programlarımıza yoğun ilgi gösterdi. Ulusal ve uluslararası düzenlemiş olduğumuz konferans, seminer ve sempozyumlarla her kesimin takdirini kazandık. İlkadım'dan Cumhuriyet'e Milli Mücadele, Osmanlılarda Eşkiyalık ve Terör, Mevlana, Tarihi Mezar Taşları ve Seyyid Kutbeddin Mezarlığı başlıklı sempozyum tebliğlerini kitaplaştırarak 4 büyük eserimizi kültür ve sanat hayatına kazandırdık. Büyük bir özveri ve titizlikle  kitaplaştırılan eserlerimiz, akademik çalışmalarda örnek gösterilerek Türkiye'nin çeşitli üniversite ve kütüphanelerinde yerini aldı. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi, 'Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım' " diye konuştu.

"BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ"

İlkadım Belediyesi'nin kültür-sanat alanında önemli başarılara imza atacağının altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi kültür-sanat faaliyetlerinde de aktif bir performansla çalışmalarımızı sürdürmekte, bu konuda imkanlarımızı daha da arttırmanın üstün gayretini göstermekteyiz. Kültürel değerlere sahip çıkmak öncelikle bizi bilinçlendirir, neslimizi güçlendirir. Köklerinden beslenmeyen hiçbir ağacın meyvesi olmayacağı gibi, kültürüne sahip çıkmayan bir milletin geleceği olmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en kalbi duygularımla sevgi, saygı ve hürmetle  selamlıyorum." dedi.

Hayranlarına çıkardığı iki kitap hakkında detaylı bilgi veren ve kitabın hikayesini anlatan genç yazar Öztekin, ilk kitabının 350 bin adet basıldığını ve satıldığını belirtti. Söyleşi ve şiir dinletisinin ardından ünlü yazar Hikmet Anıl Öztekin'e İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Erol Köroğlu ve Musa Yüksel tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Ünlü Yazar Öztekin daha sonra hayranlarına imza dağıttı. Adeta İzdiham  yaşanan imza programında genç yazar hayranlarına tek-tek imza dağıtarak hatıra fotoğrafı çekindi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.