30 AĞUSTOS ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 29 Ağustos 2014 17:44
30 AĞUSTOS ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesaj yayımladı.
30 AĞUSTOS ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesaj yayımladı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok "Türk milleti kazandığı büyük zaferle ülkemizi işgal etmeye yeltenen işgalcileri bozguna uğratarak bağımsızlık mücadelesi veren diğer uluslara örnek olmuştur." dedi.

 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 30 Ağustos 1922'de kazanılan zaferin bağımsız yaşama iradesinin en önemli kilometre taşı olduğunu söyledi. Tok, yayınladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi: "Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, şanlı tarihimizdeki en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos'ta; Türk milleti hürriyet ve bağımsızlıktan ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Vatanının bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda her bir ferdinin gösterdiği kahramanca mücadeleyle adını tarihe altın harflerle yazdıran Türk milleti, kazandığı bu büyük zaferle ülkemizi işgal etmeye yeltenen işgalcileri bozguna uğratarak bağımsızlık mücadelesi veren diğer uluslara örnek olmuştur."

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda kaderini kendi elleriyle çizdiğini ve kayıtsız şartsız egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiğini söyleyen Başkan Tok, şunları kaydetti: "30 Ağustos Zaferi aynı zamanda, milletimizin ve ordumuzun yenilmezliğini ve kudretini ispatlayan bir zaferdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği vatanı muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak her Türk vatandaşı için kaçınılmaz bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık zaferimizin 92. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bütün aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Samsunlu hemşehrilerimin zafer bayramını en içten dileklerimle kutlarım."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.